Tıp Fakültesinde Beyaz Önlükler Törenle Giyildi

Tıp Fakültesinde Beyaz Önlükler Törenle Giyildi

10 Kasım 2022 - 16:03

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene;  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten ve Prof. Dr. Okhan Akdur, ÇOMÜ Genel Sekreteri Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İlgi Tosun, ÇOMÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Celal Genç ile ÇOMÜ’lü idareciler, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Gular Mukhtarova müzik dinletisi ile devam etti. Törende açılış konuşması yapan ÇOMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, “Beyaz Önlük Giyme Töreninin” tarihsel sürecinden bahsederek şunları söyledi; “Saflığın, temizliğin sembolü olan beyaz önlük aynı zamanda güveni de temsil eder. Sevgili öğrenciler, giyeceğiniz bu beyaz önlükle çalışma hayatınız boyunca hiçbir zaman insani, ahlaki ve vicdani değerlerinizin yıpratılmasına, lekelenmesine müsaade etmeyin. Bu güzel sembolü onurunuzla taşımanız dileğiyle, hepinize başarılı bir eğitim öğretim yılı dilerim.”

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ise önlük giyecek öğrenciler için bu anın unutulmayacak anlardan biri olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bu meslek idealist olmayı ve çok çalışmayı gerektirir. İnsan ancak çalışmasının karşılığını alır. Hayatta tesadüf diye bir şey yoktur, başarı vardır, gayret vardır. Öğrencilerimiz hocalarının da desteği ile daha öğrenciyken araştırma yapmanın, proje üretmenin deneyimini yaşamaya başlasın.”

Öğrencilere tarihinizi iyi öğrenin değerlerinizi unutmayın diye seslenen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Bizim olmazsa olmazlarımızın başında siz, baş tacı öğrencilerimiz geliyor. Azimle çalışmanın yanı sıra  değerlerinize sahip çıkarak ÇOMÜ’ye yakışır bir şekilde eğitim hayatlarınızı tamamlamanızı dilerim” dedi ve öğrencilere yeni eğitim öğretim yıllı için başarılar dileyerek, akademisyenlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Tören, protokolün öğrencilere önlük giydirmesinin ardından öğrenci yemininin okunması ile son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi