ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti

ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti

Yaşadığımız kentin ve dünyanın değişen ihtiyaç, beklenti ve sorunlarına çözüm üretme, eğitimden sanata, kültürden spora her alanda bir marka üniversitesi olma hedefi ile yeniden oluşturulan Üniversitemiz Stratejik Planı Lansmanı, İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

22 Mart 2024 - 10:35

Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Milletvekilleri Ayhan Gider, Rıdvan Uz, 28. Dönem Konya Milletvekili Ünal Karaman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Eşi Özlem Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı ve Eşi Nebahat Arıcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Yrb. Ercan Oran, Jandarma Özel Eğitim Merkez Komutanı Jandarma Albay Ufuk Yetiş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, ÇOMÜ Akademik ve İdari Yöneticileri, Çanakkale kamu kurum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri, STK il temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Öğr. Gör. Sedat Çılgın tarafından kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Üniversitenin tüm paydaşlarının da sürecine dahil edildiği 2024-2028 Stratejik Planının tanıtımı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı Mali Hizmetler Uzmanı Tuğçe Altuntaş tarafından yapıldı.

Konuşmasında 2024-2028 Stratejik Planının misyonu, vizyonu ve temel değerleri konularında bilgiler aktaran Altuntaş; Stratejik Planın Hukuki Dayanakları, Stratejik Plan Hazırlıkları, Değerler, Farklılaşma Stratejileri, Faaliyet Alanları, Strateji Geliştirme Alanları, ÇOMÜ’nün Yeni Beş Yıllık Stratejik Planında Yer Alan Ana Temalar başlıklarını içeren bir sunum gerçekleştirdi. 

ÇOMÜ’nün öncelikli faaliyet alanının eğitim, öğretim, araştırma ve üretme alanları olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal, ÇOMÜ 2024-2028 Stratejik Planının oluşturulması aşamasında yapılan çalışmalara değindi. Prof. Dr. Köksal,  2024-2028 Stratejik Planı ile ilgili yaptığı sunumda; Kalite Politikası, Yönetim Sistemi Politikası, Eğitim Politikası, Araştırma Polikası, Toplumsal Katkı Politikası, Uluslararasılaşma Politikası, Sürdürülebilirlik Politikası başlıklarını içeren 2024-2028 Stratejik Planı Politika Belgelerini anlattı. 

Lansman, programın ikinci kısmı olan ÇOMÜ 2023 En’leri Törenine  geçilmesi ile son buldu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi