Yurtlarda deprem tatbikatı yapıldı!

Yurtlarda deprem tatbikatı yapıldı!

Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlara bağlı tüm yurtlarda ‘Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

10 Kasım 2022 - 11:40

Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlara bağlı tüm yurtlarda ‘Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı’ gerçekleştirildi.

AFAD Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımları ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK öğrenci yurtlarında görevli yönetici, personel ve öğrencilerin olası afet ve acil durum olaylarındaki doğru davranış şekilleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla eş zamanlı deprem anı, çök-kapan- tutun ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Terzioğlu Kız Öğrenci yurdunda gerçekleştirilen deprem anı, çök-kapan- tutun ve tahliye tatbikatı Vali İlhami Aktaş’ın katılımı ile yapıldı. Çök-Kapan- Tutun ve Tahliye Tatbikatına Vali İlhami Aktaş’ın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, AFAD Müdürü İbrahim Tarı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk,İl Jandarma Komutan Yardımcısı J.Albay Ercan Özkan,  Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, AFAD personeli, Çanakkale Özel İdare Çözak ekibi, AKUT ekipleri, AFAD Gönüllüleri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, yurt idari personelleri ve öğrenciler katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlara bağlı 11 Yurtta 10809 Öğrenci ile 415 personel ve Eceabat Konukevinde kalan 50 misafirin katılımı ile eş zamanlı gerçekleştiren tatbikat öncesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeline ve öğrencilere AFAD yetkilileri tarafından Afet Farkındalık Eğitimi ve Tatbikat hakkında eğitimler verildi. Verilen eğitimin ardından deprem anı alarmlarının çalması ile başlayan tatbikatta, deprem sırasında hayati öneme sahip olan çök-kapan-tutun pozisyonu alan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli ve öğrenciler tehlike geçti bilgisinin ardından güvenli tahliye protokollerine uygun olarak binadan tahliye edildiler.

Tatbikatın ardından öğrencilerle bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, öğrencilere derslerinde başarılar diledi. Afet ve Afete hazırlık bilincini artırmak için tatbikatlıların önemli olduğunu ifade eden Vali İlhami Aktaş,  “Afeti engellemenin bir yolu yöntemi yok. Ancak afetlere hazırlıklı olabiliriz ve riskleri azaltabiliriz. Bunun için de eğitim ve tatbikat yapmamız, afet ve afete hazırlık bilincini artırmamız gerekiyor” diye konuştu. Aktaş, tatbikatın sonunda tatbikata katılan personele teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti