Troya Kültür Yolu Festivali’nin bugün başlıyor, 9 gün...

Troya Kültür Yolu Festivali’nin bugün başlıyor, 9 gün festival coşkusu yaşanacak

Çanakkale’de bu yıl 9-17 Ağustos tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenecek olan Troya Kültür Yolu Festivali’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi. 9 gün boyunca festival coşkusu yaşanacak.

09 Eylül 2023 - 12:31

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayıp, Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam etti. Bugüne kadar 3 şehir, 107 mekanda 1200'den fazla etkinliğin yer aldığı ve 4 milyona yakın kişinin katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde 4'üncü durak, 9-17 Eylül'de Çanakkale'de yapılacak olan Troya Kültür Yolu Festivali bugün başlıyor. Geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl 9 gün sürmesi planlanan Troya Kültür Yolu Festivali, kentin dört bir yanında düzenlenecek konser, sergi ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşacak. 40'tan fazla noktada, 500'den fazla etkinlik gerçekleşecek. 

Festival öncesi Anadolu Hamidiye Tabyası’nda lansman toplantısı düzenlendi. Toplantıya Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir katıldı.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Troya Kültür Yolu Festivalinin bugün başlayacağını belirterek, “Geçtiğimiz yıl 1’incisini yaptığımız Kültür ve Turizm Bakanımızın Çanakkale’deki etkinliklerden çok mutlu olduğu ve Çanakkalelelerinde Kültür Yolu Festivalini çok sevdiği anlayışından hareketle seneye de yapalım demişti. Bir kez daha bugün Kültür ve Turizm Bakanlığımız Çanakkale’de Troya Kültür Yolu Festivalini başlatıyor. Gerçekten günlerce sanatın, kültürün her türlü dalı Çanakkale’de halkla buluşuyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, “Türkiye Kültür Yolları Festivallerinin durağı olan Çanakkale’deyiz. 5 Ağustos’ta Kapadokya’da başlayan daha sonrasında Trabzon, Erzurum’da devam eden festivali Çanakkale durağında hız kesmeden bir araya geldik. Biz festivalleri planlarken şehirlerimizin marka değerlerini hedefleyerek yola çıktık. Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 2’ncisi düzenleniyor. Bundan sonraki süreçte de festivallerimiz şehirlerimizin her yıl belirlenen tarihlerinde yapılmaya devam edecek. Bu planlamayı yaparken de şehirlerimizin, esnaflarımızın konaklama verilerini de alıyoruz ve sezonun boş olduğu dönemlere denk getirmeye çalışıyoruz, hareketliliği artırmak için. Festivallerimiz çok yoğun bir etkinlik programı içerisinde devam ediyor. 9 gün boyunca konserler, sergi, tiyatro, birçok etkinlikle devam ediyor. Çocuklarımıza yönelik de çok güzel etkinliklerimiz var. Bu yıl özellikle çocuklarımıza yönelik etkinlikleri artırıyoruz. Her festivalde olduğu gibi gastronomi kısmı mutlaka festivalimizin içerisinde yer alıyor. 40’dan fazla noktada 500’e yakın etkinlik gerçekleştirilecek. Bunun gururla söylüyorum. Hem şehirlerimizin hem ülkemizin tanıtımına Kültür Yolları Festivalleri’nin çok büyük katkısı oldu. Süresi ve çeşitliliği kapsamında dünyanın en geniş festivali olarak göz önünde. Bunu da uluslararası mecralara taşımak için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti