Troya Kültür Yolu Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Troya Kültür Yolu Festivali kortej yürüyüşüyle başladı

Çanakkale’de bu yıl 9-17 Ağustos tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali, İskele Meydanından Truva Atı’na kadar kortej yürüyüşüyle başladı. Çağlar Kaynak Basketbol sahasında ise folklor gösteriyle devam etti. Hamidiye Tabyasında akşam saat 21.30’da Ferhat Göçer sahne alacak.

09 Eylül 2023 - 19:41

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, 5 Ağustos'ta Kapadokya'da başlayıp, Trabzon Sümela ve Erzurum Palandöken ile devam etti. Bugüne kadar 3 şehir, 107 mekanda 1200'den fazla etkinliğin yer aldığı ve 4 milyona yakın kişinin katıldığı Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nde 4'üncü durak, 9-17 Eylül'de Çanakkale'de yapılan Troya Kültür Yolu Festivali bugün başladı. Geçen yıl ilk kez yapılan ve bu yıl 9 gün sürmesi planlanan Troya Kültür Yolu Festivali, kentin dört bir yanında düzenlenecek konser, sergi ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşacak. 40'tan fazla noktada, 500'den fazla etkinlik gerçekleşecek. 

Çanakkale’de bu yıl 9-17 Ağustos tarihleri aasında 2’ncisi düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali, İskele Meydanından Truva Atı’na kadar kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, çok sayıda davetli katıldı. Bakan Yardımcısı Mumcu ve beraberindekiler, ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüyüş gerçekleştirdi. Daha sonra Truva Atı önündeki Çağlar Kaynak Basketbol sahasında kurulan sahnede çeşitli ülkelerden katılan dansçılar halk dansları gösterisi düzenlendi.

Festival, saat 21.30’daki Ferhat Göçer konseriyle devam edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi