Kazdağları Virajlarını Sürücülerin ‘Korkulu Rüyası’...

Kazdağları Virajlarını Sürücülerin ‘Korkulu Rüyası’ Olmaktan Çıkardık

11 Ekim 2022 - 18:28

Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünelleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans katılımıyla hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Assos ve Troya Tünelleri sayesinde; onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardıklarını kaydetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerinin hizmete açılışında konuştu. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. yıl dönümünde, 18 Mart 2022’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle milletin hizmetine sunulan Malkara Çanakkale Otoyolu ve tüm dünyaya Türk mühendisliğinin kabiliyetini gösteren 1915 Çanakkale Köprüsü’nün eser siyasetinin en önemlilerinden olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Bugüne kadar, halkımızın teveccühüne de mazhar olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nü 7 aylık sürede yaklaşık 1,5 milyon araç kullandı. Bugün de 1915 Çanakkale Köprüsü'nün Ege'ye ve Akdeniz'e açılan kapısı Ayvacık-Küçükkuyu Yolu ile Troya-Assos tünellerini hizmete açmanın gururunu ve sevincini paylaşıyoruz. Çanakkale'yi İzmir ve Balıkesir'e bağlayan karayolunun Ayvacık-Küçükkuyu kesiminde hayata geçirdiğimiz bu proje; Marmara ve Ege Bölgesi’nin lojistik karayolu altyapısını oldukça güçlendirecektir” dedi.

Assos ve Troya tünelleri sayesinde; onlarca keskin virajı olan Kaz Dağları’nı sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkardıklarını vurgulayan Karaismailoğlu, “Ayrıca, 50 Bin fidan dikerek bölgenin habitatına ek bir fayda sağladık. 2 Ekim’de önemli bir yatırımımız olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu’nu teşriflerinizle açtık. 15 Ekim Cumartesi günü de yine vizyon projelerimizden biri olan; 29 kilometre uzunluğundaki Diyarbakır Güneybatı Çevre Yolu’nu Diyarbakır’ımıza kazandıracağız. Liderliğinizde planladığımız eserlerimizi art arda hayata geçirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti