SGK’dan emekli promosyonu açıklaması!

SGK’dan emekli promosyonu açıklaması!

12 Ekim 2022 - 11:16

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) Aktüerya ve Fon Yönetimi Daire Başkanlığı, emekli promosyonu ile ilgili basın duyurusu yayınladı.

Yapılan açıklamada SGK ile bankalar arasında 2020/Mart ayında imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 01.11.2022 tarihinde güncelleneceği ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Halk Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Türkiye Garanti Bankası A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Akbank T.A.Ş., Denizbank A.Ş.,Türk Ekonomi Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., ING Bank A.Ş., Şekerbank T.A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş., Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Ziraat Katılım Bankası A.Ş., Vakıf Katılım Bankası A.Ş., Odeabank A.Ş., Fibabanka A.Ş. ile yeniden protokol imzalanacağı duyuruldu.

Bankalar ile imzalanacak protokole göre SGK’dan gelir/aylık alan emekli ve hak sahiplerinden gelir/aylıkları 3.500 TL’ye kadar olanlara 3.000 TL, 3.500 TL-7.500 TL arası olanlara 3.500 TL, 7.500 TL-10.000 TL arası olanlara 4.500 TL ve 10.000 TL’den fazla olanlara 5.000 TL olmak üzere 3(üç) yıl için peşin promosyon ödenmesi yapılacağı aktarıldı. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve gelir/aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerektiği bildirildi. Belirlenen tutarların asgari olup, bankalar kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceklerine de yer veridi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ 2023 En’leri Kalite Ödülleri Verildi
ÇOMÜ 2023 En’leri Kalite Ödülleri Verildi