Anadolu Ateşi’nden, Troya Yılı Özel Gösterisi

Anadolu Ateşi’nden, Troya Yılı Özel Gösterisi

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun 3000 yıllık efsaneyi doğu ile batı kültürleriyle buluşturan Troya Müzikali, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yılı vesilesiyle sahne alacak.

17 Aralık 2017 - 11:56

17 yıldır 100 ülke de 45 milyonu aşan seyirciye yaptığı gösteri ile dünyaya Türkiye’nin kültürel tanıtımını yapan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, 12-13 Ocak tarihlerinde 200 dansçısıyla, 2000’den fazla kostüm ve dev prodüksiyonuyla Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda büyük İstanbul gösterisini gerçekleştirecek. Hazırlıklarına Kasım ayında başlanan büyük gösteride Anadolu Ateşi’nin 4 kuşak dansçıları da sahne alacak. Gösteri 400 m2 sahne de, 800 m2 görüntü sistemi, 8 tır malzeme ve dansçılar için uçuş sisteminin yer aldığı dev prodüksiyonla gerçekleşecek.

2018 TROYA YILINA ÖZEL TROYA MÜZİKALİ SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun 3000 yıllık efsaneyi doğu ile batı kültürleriyle buluşturan Troya Müzikali, Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. yılı vesilesiyle sahne alacak. Aşk, savaş, tutku ve zaferi tüm dünyada dansla yaşatan Troya Müzikali, 12 Ocak Cuma Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda seyircisiyle buluşacak. Anadolu Ateşi, 5.000. gösterisi, doğduğu yerde İstanbul’da gerçekleştiriyor Anadolu’nun binlerce yıllık kültürel tarihini, her yöreden derlenmiş yüzlerce halk dansı figürü ve halk müziğini harmanlayarak yansıtan Anadolu Ateşi gösterisi, 5.000. şovunu 13 Ocak Cumartesi günü İstanbulu seyircisine yapacak. 17 yıldır, 100 ülkede, 45 milyona seyirciye Türkiye’nin kültürel değerlerini dünyaya tanıtan Anadolu Ateşi gösterisi, 5.000. gösterisine özel repertuarındaki yeniliklerle Ülker spor ve Etkinlik Salonu’nda seyirciyle buluşacak. 2018 yılında İstanbullu seyircisiyle buluşacak olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun biletleri ise Biletix’de satışa çıktı.

Tanıtım toplantısında basın mensuplarına açıklamada bulunan Anadolu Ateşi Görsel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'nin ilk kez 2001'de sahneye çıktıklarını söyledi.  Bugüne kadar 100 ülkede 45 milyon seyirciye ulaştıklarını belirten Erdoğan, "Yeni Zelanda'dan ABD'ye, Sibirya'dan Bahreyn'e kadar dünya coğrafyasında bize emanet edilen muhteşem Anadolu kültürünü, halk danslarını, edebiyatını ve destanlarını bütün dünyaya anlatmaya çalıştık. Emanet aldığımız kutsal kültürün farkındayız ve bunu bir kuyumcu titizliğiyle işleyerek bütün insanlığa anlatma derdindeyiz." dedi.

"5000. GÖSTERİ OLACAK"

Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi'nde 7'den 70'e her yaştan dansçının yer aldığını anlatarak, şunları kaydetti: "12 Ocak'taki gösterimizde 4 kuşak bir arada dans edeceğiz. 12-13 Ocak'taki gösterimize ayrıca yurt dışında yaşamış, Anadolu Ateşi'nde görev yapmış ve yurt dışında başka şirketlerle de çalışan dansçı arkadaşlarımız da gelecek ve bu gösteri 5 bininci gösterimiz olacak. Türkiye'nin gösteri sanatları alanındaki bütün rekorlar kırılmıştır bu vesileyle.

Mustafa Erdoğan, 2018 yılının UNESCO tarafından "Troya Yılı" ilan edildiğini hatırlatarak, "Troya'nın bizim için dünya kültür tarihi açısından önemi büyük. Troya efsanesinin yazıldığı bir coğrafyada yaşadığımız için kendimizi sorumlu hissettik ve sahneye konulması çok zor olan, yaklaşık 100 yıl boyunca yorumlanan bir oyun, ilk defa ana vatanında Türkler tarafından yapıldı" diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi