1915 Çanakkale Panorama İstanbul’da açıldı

1915 Çanakkale Panorama İstanbul’da açıldı

İstanbul Sancaktepe'de yapımı tamamlanan 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törenle gerçekleşti.

01 Aralık 2017 - 20:40

Başbakan Binali Yıldırım, Sancaktepe'deki 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışında, tüm şehitlere, Çanakkale'de yaşamını yitirenlere ve Anadolu'nun yiğit insanı ve değerli dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet dileyerek, Yazıcıoğlu'nun adının Türkiye'nin her köşesindeki eserlerde yaşayacağını söyledi.

1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı hakkında bilgi veren Yıldırım, şunları kaydetti: "Çocuklarımızı yavrularımızı buraya getireceğiz, ecdadımızın ortaya koyduğu bu başarıları onların görmesini sağlayacağız. Ziyaretçiler buraya geldiğinde 1915 Çanakkale Savaşı'nı adeta hissedecekler, yaşayacaklar, bağımsızlığın ve istiklalin ne anlama geldiğini bir kez daha hatırlamış olacaklar. Tarihini unutan toplumlar geleceği inşa edemez, milli değerlerini unutan toplumlar istikbalini koruyamaz. İşte bu şehitlik ve bu panoramik müze, milli tarihimize bir kez daha bizi götürecek ve tarihi değerleri hatırlamamıza vesile olacak. Çanakkale tarihi bir dönüm noktasıdır, Muhsin Yazıcıoğlu ise milli bir değerimizdir" dedi.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise bu eser bir tarafıyla Çanakkale'deki şehitliğin küçültülmüş hali olduğunu ve oradaki tüm şehitlik abidelerin panoramadan mevcut olduğunu söyledi. Erdem, açılış töreninde yaptığı konuşmada "2016'nın 18 Mart tarihinde Çanakkale Zaferinin 101'inci yıl dönümünde bu eserin temelini atmıştık. Allah nasipeyledi,20 ay sonrada açılışı gerçekleştiriyoruz. Çanakkale geçilmez dedik 253 bin şehit verdik. İşte o büyük destanı gönüllerde yaşatmak, gelecek kuşaklarla tanıştırmak adına bu anlamlı eseri inşa ettik. Bu topraklarda asırlarca devlet geleneğine sahip olan büyük bir ecdadın torunlarıyız. Şuanda denizlerin ötesinde okyanusların ötesinde devletimiz ve milletimizin istikbaline kurulan kumpasları çökertmenin tek yolu Çanakkale ruhunu canlı ve diri tutmak. Anadolu'nun hiç bir karış toprağına düşmanın kirli ayakları dokunamayacak. O gün 253 bin şehit verdik. Bugün 80 milyon bu vatan için devlet için ay yıldızlı bayrak için, özgürlük için, istiklal için her zaman hazırız. Vatana, bayrağa canımız feda olsun diyoruz" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi