1915 Çanakkale Köprüsü’nde sıcak gelişme!

1915 Çanakkale Köprüsü'nde sıcak gelişme!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, dünyanın en uzun açıklığa sahip 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılış tarihini verdi.

28 Aralık 2017 - 14:43

Tekirdağ-Muratlı-Karıştıran çevre yolu bağlantı yolu ile Kapaklı-Saray çevre yolunun açılışını, Tekirdağ-Hayrabolu yolunun ise temelini atmak bu ilde bulunan Bakan Arslan, yaptığı konuşmada Tekirdağ, Trakya, Marmara ve Avrupa’yı Ege’ye bağlayacak dünyanın en uzun açıklığa sahip olacak olan 2023 metre açıklıklı 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılında tamamlanacağını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsünün önemli olduğunu söyleyen Bakan Arslan, “Hem Tekirdağ hem Trakya hem Avrupa’yı Çanakkale üzerinden Ege’ye bağlamak üzere önemli bir rüyamız, bir hayalimiz vardı. Bizim farkımız biz hayal edip rüya görmekle kalmıyoruz biz hayalleri gerçekleştiriyoruz. Bu sene içerisinde inşallah 1915 Çanakkale Köprü'nün temelini attık yapımını bu sene gerçekleştireceğiz. Köprü projesi bitti kulelerinde rüzgar testlerini yaptık. Daha önce de testlerini yapmıştık inşallah proje tüm hızıyla devam ediyor. Hedefimiz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan dünyanın en uzun en uzun açıklıkla 2023 metre açıklıklı köprüsünü insanımızın hizmetine sunmak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi