Yunan Vatandaşı Emilia, Çanakkale’de Müslüman Oldu

Yunan Vatandaşı Emilia, Çanakkale'de Müslüman Oldu

23 Ağustos 2022 - 12:08 - Güncelleme: 25 Ağustos 2022 - 14:12

Yunan vatandaşı olan Serakou Emilia Çanakkale’de İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

İslam'ı araştırarak Müslüman olmaya karar veren Serakou Emilia için İl Müftülüğünde ‘İhtida Merasimi’ düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde İl Müftü Vekili Mehmet Ali Bal, İslam dini hakkında bilgiler verdi. İhtida töreninde duygularını ifade eden Serakou Emilia; Müslüman olmak için İslamiyet'i araştırdığını Kelime-i  Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

İl Müftü Vekili Bal; "Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda İslam Dinini tercih ederek Müslüman olan kardeşimizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerine güzel dinimizi öğrenmesi ve öğrendiklerini yaşayarak tatbik etmesini temenni ederim Allah'ü Teâlâ kardeşimize bundan sonraki hayatlarında rızasına uygun bir hayat sürdürmelerini nasip eylesin." dedi.

Müslüman olan Serakou Emilia’ya Müftü Vekili Bal tarafından ihtida belgesinin yanı sıra, Kur’an-ı Kerim ve Almanca meali ile İslam İlmihali hediye edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti