Tarihi Alan’da Uluslararası Gelibolu Maratonu Heyecanı Başlıyor

Tarihi Alan’da Uluslararası Gelibolu Maratonu Heyecanı Başlıyor

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Gelibolu Maratonuna bu sene 14 farklı ülkeden 2 bin 237 sporcu kayıt yaptırdı. 4 Kategoriden oluşan Uluslararası Gelibolu Maratonu 24 Eylül Pazar günü Saat 09.00’da Namazgah Tabyası’ndan başlayacak.

20 Eylül 2023 - 12:17

Bu sene maratona şu ana kadar 67 kişi maraton koşucusu, 290 kişi yarı maraton koşucusu, 680 kişi 10 kilometre koşucusu ve 1200 kişi halk koşusuna ( 1915 metre ) katılacak. 14 Farklı ülkeden gelecek koşucular doğa ile iç içe olan Tarihi Alan’da spor etkinliği için bir araya gelecek.

Gelibolu Maratonu için Anadolu Hamidiye Tabyası’nda gerçekleştirilen basın lansmanında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan etkinliğe ilişkin bilgi verdiler.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Uluslararası Gelibolu Maratonu 7 yıldır binlerce sporcuyu Tarihi Alan’da ağırladığını ifade ederek, “Bu müstesna topraklarda spor etkinliğini arttırmak bizim temel vazifelerimizden biri olmuştur. Bisiklet Maratonu, Triatlon ve koşu sporları bu bölgeye hareketlilik katacak ve değer katacak organizasyonlar olmuştur hep” dedi.

Tarihi Alan’da bir etkinliğin daha heyecanını yaşadıklarını aktaran Kaşdemir, “Tarihi Alan ile ilgili bizim bir hayalimiz vardı; Türkiye’nin, hatta dünyanın buluşma noktası haline getirmek. Tarihi Alan Başkanlığı olarak Çanakkale’ye herkes gelsin anlayışıyla burada etkinlikler yapıyoruz. Bir güzel etkinliği daha 24 Eylül’de Pazar günü hep beraber gerçekleştireceğiz. Tarihi Alan’da Gelibolu Maratonu’nu hep beraber yapacağız. Bu maratonda her yıl olduğu gibi harika bir tematik parkurda ve dünyanın en güzel parkurunda insanlarımız koşacak. Yine bir kez daha Tarihi Alan buluşma noktası olacak. Binlerce sporcu Tarihi Alan’a gelmiş olacak. 14 farklı ülkeden sporcunun katılacağı maratonda binlerce yarışmacı olacak. 2 bin civarında sporcu gelecek. Halk yürüyüşüyle beraberde 3 bin 500 kişi Pazar günü Tarihi Alan’da buluşmuş olacak. Çanakkale Boğazı’nın kıyısında yeşilliğin içerisinde burada hep birlikte Çanakkale ruhunu teneffüs ederek ve bu seneki ana fikrimiz etrafında omuz omuza hep beraber o güzelliği yaşayarak, Çanakkale kahramanlığını düşünerek bir zaman geçireceğiz” cümlelerini kurdu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti