Kruvaziyer Turizmi Pandemi Sonrası Rekora Koşuyor

Kruvaziyer Turizmi Pandemi Sonrası Rekora Koşuyor

06 Eylül 2022 - 14:48 - Güncelleme: 08 Eylül 2022 - 13:56

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve turizm sektör temsilcisi Akın Yalman, 2022 yılının başından itibaren artan kruvaziyer turizmine yönelik açıklamada bulundu.

Yönetim Kurulu Üyesi Yalman yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Ülke ve şehirlere ciddi katkıları olan kruvaziyer destinasyonlarında, Akdeniz'in gözde limanlarını bünyesinde barındıran Türkiye, pandemi döneminin durgunluğunu atlattı. 2022 yılı sonuna kadar 1052 kruvaziyer ve toplam 1 milyon 461 bin turistin Türk limanlarını ziyaret etmesi bekleniyor” dedi.

Kruvaziyer turizminin güçlü turistik ürünleriyle önemli bir destinasyon haline geldiğini söyleyen Yalman şöyle devam etti; 15 Temmuz darbe girişimiyle kruvaziyer turizmi sekteye uğradı. 2019 yılına kadar bu düşüş devam etti. Tam toparlanacakken araya bir de tüm dünyayı etkileyen ve hapseden pandemi yaşandı. Çanakkale Liman İşletmesi A.Ş. Genel Müdürü Sayın Berkan Özkan ile yaptığımız görüşmede, Çanakkale Limanı'na Ağustos sunu itibariyle 25 yolcu gemisinin uğrak yaparak toplamda 8.231 yolcu taşıdığını, yılsonuna kadar da bu sayının 40-45 olması beklendiği öğrendik.

“BİR YOLCU ORTALAMA 80-100 DOLAR BIRAKIYOR”

Dünyada yolcu başına harcama transit yolcu için ortalama 115 dolar olarak kabul edilmekte olup Çanakkale için bu rakam 80-100 dolar civarlarında. Günlük harcama limitini artırmak tamamen gelen yolculara sunulacak hizmet ve alışveriş kalitesiyle ilgili bir durum. Kuşadası’nı ziyaret eden kruvaziyer yolcusunun harcama limiti 250 dolar civarında. Bizimde uluslararası bilinirliği olan Troya Müzemiz ve Troya Ören yerimiz gibi diğer tarihi ve kültürel değerlerimiz ile hediyelik eşya turizmimizi ön plana çıkararak iyi bir pazarlama stratejisi uygulamamız gerekiyor.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti