KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Çanakkale’de

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Çanakkale’de

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bir dizi programlara katılmak üzere Çanakkale’ye geldi.

27 Ekim 2023 - 21:52

Çanakkale programı kapsamında; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Akademik açılışı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’a fahri doktora tevdi töreni yapıldı.


Törene; Vali İlhami AKTAŞ, AK PARTİ 27.Dönem Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.R.Cüneyt ERENOĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Fatma DEMİREL, İl Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Şehit aileleri ve Gaziler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ kongre merkezinde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Öğr. Gör. Mete Gökçe’nin şefliğini yürüttüğü koro, 100. Yıl Marşı’nı seslendirdi. Müzik dinletisinden sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin tanıtım filmi izlendi.


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.R.Cüneyt ERENOĞLU’un açılış konuşmasını yaptığı törende Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’ı anlatan film izlendi.


Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren KARAYEL GÖKKAYA tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’ın özgeçmişi okundu. 


Ardından, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr.R.Cüneyt ERENOĞLU tarafından Kuzey  Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’a fahri doktora unvanını verilerek cübbesi giydirildi ve fahri doktora payesi ile kimlik kartını takdim edildi.


Törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR tarafından “Mavi Vatan İçerisinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Stratejik Önemi ve Konumu” konulu açılış dersi verildi.  


Fahri doktora tevdi töreninden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, Vali İlhami AKTAŞ ve protokol üyeleri  Çanakkale Onsekiz Mart Yurtlar Bölgesindeki 1052 kişilik öğrenci yurdu inşaatı temel atma törenine katıldı. 


Temel atma törenini ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesini ziyaret etti.


ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr.R.Cüneyt ERENOĞLU ve rektör yardımcıları tarafından karşılanan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, ÇOMÜ ziyaretçi şeref defterini imzaladı.


Çanakkale programı kapsamında; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, Vali İlhami AKTAŞ ve protokol üyeleri, Kolin Hotel’de gerçekleştirilen iş dünyası buluşmasında iş insanlarıyla bir araya geldi.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, toplantıda bir konuşma yaparak iş insanlarının sorularına da cevap verdi.


Hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona eren programın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, Vali İlhami AKTAŞ ve protokol üyeleri, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimizle bir araya geldiler.


Programda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR tarafından bir konuşma gerçekleştirildi. Yapılan konuşmanın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR, aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimiz ile yakından ilgilenerek sohbet etti.


Program fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇOMÜ’de Mükemmeliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Protokol İmzalandı
ÇOMÜ’de Mükemmeliyet Merkezi Kurulmasına İlişkin Protokol...
ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi
ÇOMÜ Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleştirildi