Havadan kırmızı ışık denetimi!

Havadan kırmızı ışık denetimi!

03 Ekim 2022 - 21:24 - Güncelleme: 04 Ekim 2022 - 13:31

Çanakkale İl emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, drone destekli kırmızı ışık ihlali denetimi gerçekleştirdi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde kırmızı ışık ve hız ihlali başta olmak üzere trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla trafik kazalarına sebep olabilecek hata ve ihlaller üzerine denetimlerini artırdı. Bu kapsamda ekipler denetimlerden birisini de Bursa-Çanakkale karayolunda drone ile havadan gerçekleştirildi.

Umurbey kavşağında görevlilerce havalandırılan drone, kırmızı ışık ihlali yapan araçları kaydederek uygulama noktasında bekleyen ekiplere bildirildi. Kontrol noktasında durdurulan ve ihlal yapan araç sürücülerine 427 TL ceza uygulanarak sürücü belgesine de 20 ceza puanı işlendi. Ekipler tarafından ayrıca kırmızı ışık ihlali yanında sürücü ve yolculara emniyet kemeri kullanımının önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Vatandaşların seyahatlerini güven içerisinde sağlamak için mevcut bütün teknolojik imkânlar kullanılarak denetimlerin devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti