ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİNDE ÇOCUK KARDİYOLOJİ UZMANI GÖREVDE

ÇANAKKALE DEVLET HASTANESİNDE ÇOCUK KARDİYOLOJİ UZMANI GÖREVDE

Çanakkale Devlet Hastanesinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Derya Aydın, hasta kabulüne başladı. Hastanede yeni açılan branşlardan olan Çocuk Kardiyoloji polikliniği kentte bulunan hastalara hizmet verecek.

04 Eylül 2023 - 16:41

Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Derya Aydın 10.10.1987 Zonguldak doğumlu olup, 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Pediatri Uzmanlık Eğitimini 2016 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde tamamlayanaydın, yine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Pediatrik Kardiyoloji üzerine yan dal uzmanlık ihtisasını tamamladı.

Pediatrik Kardiyoloji hakkında bilgi veren Uz. Dr. Derya Aydın “Çocuk Kardiyoloji branşında anne karnındaki bebeğin kalbinden başlayarak, 18 yaş bitimine kadar olan fetüs, bebek, çocuk ve ergen kalp hastalıklarının tanı, tedavi ve takibi yapılmaktadır. Bu hastalıklar arasında daha çok doğuştan kalp hastalıkları (delikler, darlıklar), sonradan gelişen kalp hastalıkları (romatizmal kapak hastalıkları, enfeksiyöz hastalıklar) ve kalp ritmi bozuklukları bulunmaktadır. Bebeklerde ve çocuklarda kalp ve damarların yapısal ya da fonksiyonel hastalıklarının ortak bir takım belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler hekim tarafından değerlendirilmeli, belirtiler bir hastalığa aitse bunun teşhisi yapılmalı ve tedavisi uygulanmalıdır. Çocuklarda kardiyovasküler hastalıkların belirtileri şu şekildedir: Ağlarken ya da normal zamanlarda morarma, solunum güçlükleri, Çabuk yorulma ve halsizlik şikayetleri, hareket ederken zorlanma, Baş dönmesi ve bayılma, Tekrarlayan solunum yolu enfeksiyonları, Kalpte üfürüm, Çarpıntı hissi, Göğüs ağrısı, Çocuklarda yüksek kan basıncı, hipertansiyon, Kilo alamama, yaşıtlarından fiziksel olarak geri kalma, Gelişme bozuklukları.  Çocuk kardiyolojisi bölümünde uygulanan başlıca tanısal yöntemler; kalp elektrokardiyografisi(EKG), holter, telekardiyografi, ekokardiyografi (EKO) ve efor testidir” diye belirtti.

Hastanede yeni göreve başlayan Aydın’a hayırlı olsun dileklerini ileten Başhekim Op.Dr Hasan Keser, amaçlarının halka en iyi hizmeti vermek olduğunu ifade ederken her geçen gün artan hekim ve personel sayısının yanı sıra, son teknoloji tıbbi cihazlarla en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi