Çanakkale’de Çok Şiddetli Sağanak Yağış Öncesi Tüm...

Çanakkale'de Çok Şiddetli Sağanak Yağış Öncesi Tüm Tedbirler Alındı

24 Ağustos 2022 - 15:07

Bugün öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ili genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınan tedbirlerin değerlendirildiği İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda; kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile hortum gibi olumsuzluklara karşı alınan tedbirler değerlendirildi. Tüm kamu kurum ve kuruluşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı koordinasyon içerisinde çalışmalarını belirten Vali İlhami Aktaş, bugün öğle saatlerinden itibaren Çanakkale ili genelinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalarda kamu ve kuruluşlarının hassasiyet göstermesi talimatını verdi.

Vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirten Vali İlhami Aktaş, olumsuz hava koşulları nedeniyle sosyal medya ve anoslardan yapılan uyarılara uyulmasının önemine dikkat çekerek, devletin tüm birimleriyle milletin hizmetinde olduğunu belirtti.

Toplantı, olumsuz hava koşullarında meydana gelebilecek her türlü olay karşısında uygulamaya konulacak olan planlamaların görüşülmesiyle sona erdi. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşların can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları ricasında bulunuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti