Çanakkale’de ’Ahilik Haftası’ kutlamaları başladı

Çanakkale’de 'Ahilik Haftası' kutlamaları başladı

18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kordonda Truva Atının önünde tören yapıldı.

18 Eylül 2023 - 18:25

Törene; Vali İlhami Aktaş, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Çanakkale Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İbrahim Ejder, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkan yardımcıları Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, İl Müdürleri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanları, siyasi parti temsilcileri, esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Törende, Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, 8.Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği adına Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasından sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Halk oyunları gösterisi izlendi. Törende, bu yıl ilin kalfası seçilen Levent Çakmak’ a Vali İlhami Aktaş tarafından plaket ve hediyeleri verildi.  Kordonda Truva Atının önünde gerçekleştirilen tören Mehteran gösterisiyle son buldu.

Törenin ardından yılın ahileri tarafından açılan stantları gezen Vali İlhami Aktaş, yılın ahileri ile bir süre sohbet ederek ürünler hakkında bilgi alıp, hayırlı bol kazançlar diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti