Çanakkale Boğazında Heyecanlı Anlar!

Çanakkale Boğazında Heyecanlı Anlar!

10 Ekim 2022 - 11:57

Çanakkale Boğazında ilerleyen 207 metre boyundaki MSC Malena isimli kargo gemisi, makine arızası yaşayınca sürüklenmeye başladı. Bunun üzerine boğazda heyecanlı dakikalar yaşandı.

Tekirdağ’dan İtalya’ya giden Liberya bayraklı 25 bin groston ağırlığındaki konteyner gemisinde saat 11.00 sıralarında boğazda seyrine devam ederken, Çanakkale önlerine makine arızası meydana geldi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait Kurtarma-14 ve Kurtarma-15 römorkörleri acil kalkış talimatı verilerek geminin yanına gönderildi. Boğaz içindeki diğer gemiler de yavaş seyretmeleri konusunda telsizle uyarıldı.

Kilitbahir önlerinde sürüklenen geminin kaptanı yardım talebinde bulunmadı. İki römorkör geminin yan taraflarında konuşlanarak her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için görev aldı. Mürettebatın arızayı kendi imkanlarıyla girmeye çalıştığı gemde çalıştırılan motor bir süre sonra yeniden durdu. Boğazın ortasına doğru akmaya devam eden gemi, tehlikeli bir pozisyona geçtiğinden Çanakkale Liman Başkanlığı devreye girdi. Geminin römorkörler yardımıyla Karanlık Limana demirletilmesi için çalışma başlatıldı.     

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti