“Aikido Workshop Etkinliği” Gerçekleştirildi

“Aikido Workshop Etkinliği” Gerçekleştirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu ile Aikido Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “Aikido Workshop Etkinliği” ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulunda gerçekleştirildi.

12 Mart 2024 - 10:18

Etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörlüğü Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, ÇOMÜ Dardanos Kreş ve Anaokulu Müdürü Elif Yalçın, ÇOMÜ Aikido Kulübü Kurucusu Mehmet Saruhan, Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Sadettin Ekinci, Aikido Kulübü öğrencileri ve davetliler katıldı.

Rektör Erenoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak birçok etkinlik düzenlediklerini vurgulayarak başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Aikido terim anlamı olarak öz savunmadır. Aikido kulübü tarafından, sene başından beri sürdürülen “Aikido Workshop Etkinliği” ile kadına şiddetin önlenmesinde bir farkındalık oluşturmak istedik. Umarım güzel bir farkındalık oluşur. Üniversitemizde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerde Çanakkale halkına da önem veriyoruz. Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde bir Aikido kursu düzenleyeceğiz. Kadın, erkek tüm halkımızı davet ediyorum.”

ÇOMÜ Dardanos Kreş ve Anaokulu Müdürü Elif Yalçın, ÇOMÜ Aikido Kulübü Kurucusu Mehmet Saruhan ise yaptıkları konuşmalarda Aikido hakkında,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Aikido ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verip tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Aikido Kulübünden öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarda Aikido sporunun kendilerine kattıkları hakkında bilgiler vererek, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde Aikido bilmenin önemine vurgu yaptılar ve böyle bir farkındalık çalışmasında yer aldıkları için mutlu olduklarını dile getirdiler. 

Etkinlik katılımcılara Aikido başlangıç hareketlerinin uygulamalı olarak gösterilmesinin ardından son buldu.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi