Agonya ovasının yeni ürünü şifa deposu aronya

Agonya ovasının yeni ürünü şifa deposu aronya

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale MÜSİAD Kadın Komisyonu ve Yenice Reşadiye Köy Muhtarlığımız ortaklığında projelendirilip hayata geçirilen, MÜSİAD Kadın Komisyonunun finanse ettiği 2022 yılı nisan ayında fidanları dikilen şifa deposu aronya fidanları ilk meyvelerini verdi.

18 Eylül 2023 - 15:54

Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Reşadiye köyünde düzenlenen “aronya ilk hasat şenliği" tarla gününe, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Kalkım Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, MÜSİAD Çanakkale Şube Başkanı Eyüp Tan, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Deniz, Kurum Amirleri, Siyasi Parti İl/İlçe Temsilcileri Köy Muhtarları ve üreticiler katıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ konuşmasında: “ 8 Mart Dünya Kadınlar gününde 1.100 adet aronya fidanı dağıtılarak başladığımız projede bugün ilk meyvelerini hasat etmeye başladık. Aronya taze meyve olarak kullanılmasının yanında, meyve suyu olarak, ilaç üretiminde, çayından, dondurmasına, kurutularak elde edilen tozu birçok kek, börek pasta yapımında, kahvaltılarda sütle birlikte kullanılmaktadır. Bizlerde eylül ayı başında yaptığımız çalışmalarda bugün sizlere de ikram edilecek olan aronya dondurmasını yaptık. Çok kısa zaman süresinde “Agonya Aronya dondurması" olarak marketlerde, raflarda yerini alacaktır.  Kapya bibere, çileğe alternatif bir ürün. Bölgemiz için Aronya bitkisi ciddi bir gelir kaynağı olacaktır. Tüm Çanakkale'miz için hayırlı olsun." dedi. Hasat katılımcılara aronya dan yapılan dondurmanın ikram edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti