7 bölgeden 18 şehit ve gazi çocuğu Çanakkale’ye geldi

7 bölgeden 18 şehit ve gazi çocuğu Çanakkale'ye geldi

Vali İlhamı Aktaş, şehitlerimizin emanetleri gençlerle Abide’de buluştu.

18 Mart 2024 - 11:55 - Güncelleme: 18 Mart 2024 - 14:22

Vali İlhami Aktaş,  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde Anadolu Gönül Yolu “Vatanın Parlayan Yaldızları Gençler Etkinliği’” programı kapsamında 7 Bölgeden Çanakkale’ye gelen 18 Şehit ve Gazi çocuğu ile Şehitler Abidesinde bir araya geldi.

Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt, Batı Görev Gr. K. Tuğamiral Koray Vural, Donanma K. Hrk. Bşk. Tuğamiral Kenan Kaan Türkan, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İlknur Çiftehan ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt’ün de bulunduğu programda Vali İlhami Aktaş, Şehit ve gazi çocuklarımızla bir süre görüşerek sohbet etti.

Şehit ve gazi çocuklarımızla yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümünde çocuklarımızı Çanakkale’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, derslerinde başarılar diledi.

“Devlet olarak kapımızın da gönlümüzün de şehit ailelerimize her zaman açık” diyen Vali İlhami Aktaş, “Bu vesile ile vatanımızın birlik ve bütünlüğünün korunması, ülkemizin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Ardından Vali İlhami Aktaş, Donanma Komutanı Koramiral Kadir Yıldız, Kuzey Deniz Saha Komutanı Tümamiral Rafet Oktar, Harp Filosu Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Muharrem Kurt ve beraberindeki heyet,  Şehit ve gazi çocuklarımızla birlikte Çanakkale Zaferinin 109. Yılı tören programı için Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilen gemilerin deniz geçiş provasını izlediler. Program hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti