Çanakkale’de Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali 

Çanakkale’de Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali 

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla 20-24 Nisan tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecek.

17 Nisan 2018 - 10:51

Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) tarafından düzenlenen 1.Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivali, Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla 20-24 Nisan tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirilecek. Festivalin açılış korteji 21 Nisan’da Golf Çay Bahçesi önünde yapılacak.  20 ülkenin katılım sağlayacağı festival 23 Nisan’da İskele Meydanı’ndaki gala gecesiyle son bulacak.

ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, festivalle ilgili verdiği bilgide şu ifadelere yer verdi: “1.Uluslararası Troya Çocuk Halk Dansları Festivalimiz 20-24 Nisan tarihleri arasında 20 ülkenin ve Türkiye’den 10 şehrin katılımıyla gerçekleştirilecek. Yaklaşık 980 öğrencinin bizzat aktif görev alacağı bir uluslararası festival olacak. Bu yıl ilkini gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz bir festival olacak. Festivalin sloganı “Dünyanın Renkleri Troya’da Işıldıyor” olarak belirlendi. 2018 Troya Yılının finalinde böyle güzel bir festival yapalım istedik. Kuzeyden güneye kadar Rusya’dan, Asya’ya kadar, Nepal’den Kırgızistan’a kadar birçok ülke festivale katılacak. Festivale 21 Nisan’da kortejle başlayacağız. Çanakkale’ye gelen dünya çocuklarını ilk önce Gelibolu Tarihi Yarımadası’na götüreceğiz. Gezdireceğiz. Daha sonra festival kortejimiz olacak. Festival kortejinden sonra 22’sinde aynı etkinliğimizi ilçelerde, Biga, Çan, Lapseki ve Ezine ilçelerinde gerçekleştireceğiz. Oraya gidecek olan ekiplerimizle 23 Nisan çoşkusunu o ilçelerdeki çocuklarla birlikte yaşatacağız. Aynı gün 17 Burda AVM’de de çocuklarımız sahneye çıkacaklar. Aynı günün sabahı Troya Antik Kentini çocuklara gezdireceğiz. Toplamda 1000 kişi olacak. 23 Nisan’da da resmi törenin ardından Troya’nın halk kültürü ve halk oyunlarına olan yansımaları ile ilgili uluslararası bir panel düzenleyeceğiz. Ukrayna, Moldova, Bulgaristan ve Gürcistan’dan halk bilmişlerinin katıldığı, Türkiye’den de Ege Üniversitesi’nden, Bursa Uludağ Üniversitesi’nden ve Ankara Gazi Üniversitesi’nden ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Uluslararası Panelistlerin katıldığı bir panelimiz olacak. Akşam da İskele Meydanı’nda bu ülkelerin tamamının katılımıyla gerçekleşecek bir gala gecemiz var. Bu anlamda Çanakkale’de çok ciddi ve büyük bir festival yapılacağını söyleyebiliriz. Bugüne kadar Çanakkale’ye gelen en önemli, en yüksek katılımlı gruplardan olacak. Festivali geleneksel hale getirerek devam ettirmeyi düşünüyoruz. Festivalimize Çanakkale Valiliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katkı sunmaktadır. Turizme de büyük bir faydası olacaktır. Yaklaşık 950 kişinin 150’si Çan’da konaklama yapacak. Hem Çan ilçesine bir katkı olacak hem de geri kalan 750-800 kişi 4 gün boyunca Çanakkale’de konaklayacak. Turizme, esnafımıza hem de Çanakkalelilere ciddi anlamda katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu anlamda festivalimize destek olan Sayın Valimiz Orhan Tavlı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Festivale katılacak olan ülkeler, “Türkiye, Gürcistan, Kazakistan, Rusya, Azerbaycan, Kırgızistan, Bulgaristan, Moldova, Arnavutluk, KKTC, Ukrayna, Makedonya, İran, Nepal, Bosna Hersek, Karadağ, Romanya, Endonezya, Sırbistan, Kuzey Osetya Cumhuriyeti olarak belirlendi.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi