Adliyede ’Sosyal Market’ Açılacak

Adliyede 'Sosyal Market' Açılacak

16 Kasım 2022 - 15:27 - Güncelleme: 21 Kasım 2022 - 11:09

Çanakkale Adliyesinde ‘Sosyal Market’ açılması amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Adliye bünyesinde ‘Sosyal Market’ projesinin hayata geçirilmesi amacıyla Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ile Çanakkale Kızılay Başkanlığı arasında ikili işbirliği protokolü yapıldı. Çanakkale Adalet Sarayında gerçekleşen işbirliği protokolü imza törenine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ile Çanakkale Kızılay Başkanı Erdoğan Madak katıldı.

‘Sosyal Market’ projesi ile maddi durumu iyi olmayan hükümlü, eski hükümlü ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlü ve ailelerinin giyim, gıda, kırtasiye gibi ihtiyaçlarının karşılanması, özellikle maddi yokluklar nedeniyle suça sürüklenme riskinin azaltılmasının amaçlandığı bildirildi.

İhtiyaç sahibi ailelerin tespit edilmesinde iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen bireysel görüşmelerde, grup çalışmalarında sosyo-ekonomik yardıma ihtiyacı olduğu tespit edilen yükümlüler ile koruma kurullarına ayni veya nakdi yardım talebinde bulunan kişilerin durumları Çanakkale Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce incelenerek Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan sosyal market ihtiyaç formu sonucunda nihai karar verilerek belirlenecek. ‘Sosyal Market’ bünyesinde dağıtımı yapılacak giyim, gıda ve kırtasiye gibi ürünlerin temini Çanakkale Kızılay Başkanlığı tarafından karşılanacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret