Zeytinyağı sıkma sezonu açıldı!

Zeytinyağı sıkma sezonu açıldı!

06 Kasım 2022 - 15:01

Ayvacık İlçesi Küçükkuyu Tariş zeytinyağı fabrikasının zeytinyağı sıkma sezonu açılışı ve Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında alınan makine ekipmanların açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi.

Programa; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Ayvacık Kaymakamı İlker Eker, İl Genel Meclis Üyeleri, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, AK Parti Ayvacık ilçe Başkanı Fatih Kocabıyık, AK Parti Küçükkuyu Belde Başkanı Fahrettin Yığın, Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Zahit Mert, Tariş Küçükkuyu Fabrika Müdürü Ümit Karagöz, siyasi parti temsilcileri, çiftçiler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ ve Tariş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Zahit Mert tarafından birer konuşma gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmaların ardından S.S.80 No’lu Küçükkuyu Tariş fabrikasını gezen Vali İlhami Aktaş, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ve beraberindeki heyet, zeytinlerin hazneye konulmasından makine sistemlerinden geçip yağ olması arasında yapılan işlemlerle ilgili ve zeytinyağı üretim tesisi modernizasyon projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı kırsal kalkınma yatırımları destekleri ile alınan ekipmanlar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldılar. Emeği geçen herkese teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, hayırlı olması temennisinde bulunarak, bol ve bereketli kazançlar diledi.  Program, yapılan ikramların ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi