“Sigorta sadece hasar gerçekleştiğinde akla gelen bir konu...

“Sigorta sadece hasar gerçekleştiğinde akla gelen bir konu olmamalı”

02 Eylül 2022 - 10:56

Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, sigortanın bir ihtiyaç olduğunun altını çizdi ve “Önleyici sigortacılık ile olası hasarların önüne geçerek, riski en aza indirmeliyiz. Unutulmamalıdır ki sigortacılık hasar gerçekleşmeden önce başlıyor” şeklinde konuştu.

Sigortanın hayatın her alanında bir ihtiyaç olarak karşımıza çıktığına, sadece gerçekleşen risklerin zararını karşılamada değil, aynı zamanda risklerin gerçekleşmesini önlemek için de büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Koru Sigorta Genel Müdürü Kasım Yılmaz, “Günlük yaşantımızda bazı riskleri öngöremesek de sigorta ile bu risklerin sonuçlarını önleyebiliriz. Sigorta sektörünün en önemli görevlerinden biri de riskleri yönetmek ve önlemek. Sektör olarak olası risklere karşı, hasar önleyici çözümler oluşturarak sigortalıların kayıp yaşamadan hayatlarına devam etmesi bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekiyor. Olası kayıpları önlemek için sigorta sadece hasar gerçekleştiğinde akla gelen bir konu olmamalı. Önleyici sigortacılık ile olası hasarların önüne geçerek, riski en aza indirmeli ve bu konudaki projeler ile topluma faydayı artırmalıyız. Koru Sigorta olarak risk yönetimini ön planda tutarak sigortalılarımıza sunacağımız çözümlerle sigortanın sadece hasar sonrasını kapsamadığını, önleyici sigortacılık projeleri ile risklerin gerçekleşmesini de önleyebileceğini anlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda toplumsal faydayı artırmak için projelerimizi geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HASAR ÖNLEYİCİ ÇÖZÜMLER’

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Mardin’de meydana gelen ağır trafik kazaları hakkında konuşan Yılmaz, “Ne yazık ki meydana gelen her iki kaza da büyük kayıplar yaşamamıza neden oldu. 35 vatandaşımız bu acı kazada hayatını kaybetti. 57 vatandaşımızın da tedavileri hala sürmekte. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) verilerine göre maddi hasar meydana gelen trafik kazalarına yıl bazında baktığımızda 2022 yılında 466 bin 720 adet kaza tespit tutanağı kayıtlara geçti. Sektörün büyük bir payını oluşturan oto sigortalarında hasar konusu önemli bir gündem maddesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada olası kayıpları önleyebilmek için ise önleyici sigortacılık anlayışımız ve projelerimiz devreye giriyor. Koru Sigorta olarak hasar önleyici çözümler uygulayarak, kayıpların önüne geçebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızla tecrübemizi ve altyapımızı geliştiriyoruz” açıklamasında bulundu. Teknolojik gelişmelerin diğer tüm sektörlerde olduğu gibi, sigorta sektörünün de görünümünü ve iş yapış şeklini değiştirdiğini belirten Yılmaz, “Şirket olarak teknolojiyi iş süreçlerimize entegre ederek sigortanın sadece oluşan hasarı tazmin eden bir koruma yolu olmaktan çıkıp, aynı zamanda zararları önleyen bir yapı olduğunu misyon edindik. Riskleri segmente edip, risk yönetimi uygulamalarını sürekli olarak iyileştirerek hasar gerçekleşmeden sigortanın önemini vurguluyoruz” diye konuştu.

‘YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ’

Özellikle pandemi döneminde hasar süreçlerinde teknoloji kullanımının arttığını kaydeden Yılmaz, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dijitalleşmeyle birlikte sektörde poliçeleşme, hasar ve müşteri ilişkileri süreçlerinin baştan sona dönüştüğünü görüyoruz. Ayrıca bazı yenilikçi sigorta ürünlerinin bir parçası olarak teknolojik cihazlara yüklenen çeşitli uygulamalar sayesinde muhtemel hasarları önleyici hizmetler verilebiliyor veya karşılaşılan hasarla ilgili detaylı bilgiye hızla sahip olunabiliyor. Biz de bu doğrultuda dijitalleşmenin verdiği imkânların etkisiyle, olası hasarları önlemek için yeni projeleri hayata geçireceğiz. Önleyici sigortacılık hizmetlerimiz kapsamında dijital araçları kullanarak bu süreçteki etkinliğimizi hızlandıracağız. Sektör olarak da önleyici sigortacılık uygulamalarının çeşitli kampanyalarla teşvik edilmesi görüşündeyim. Unutulmamalıdır ki sigortacılık hasar gerçekleşmeden önce başlıyor.”

‘YAPAY ZEKÂ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR’

Dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi Türk sigorta sektöründe de önleyici sigortacılık uygulamalarının hızla arttığını vurgulayan Yılmaz, “Bu uygulamalarda kullanılan, araçlara bağlanan çeşitli cihazların, sensörlerin ve nesnelerin internet temelli dijital uygulamaların kullanımının artması yaşanacak kazaların da önlenmesini sağlayacaktır. Ayrıca bu tip uygulamaların hasar-prim oranlarını aşağı çekebileceği de değerlendiriliyor. Araçları daha güvenli hale getirmek için ise yapay zekânın araçlara bağlanması büyük önem taşıyor. Taşıttan taşıta (V2V) teknolojisine bağlı olarak otomobiller birbirleriyle iletişim kurabiliyor. V2V teknolojisi, araçların hareketini etrafındaki diğer araçlara bildirerek kazaları da azaltabiliyor. Böylece çarpma tehlikesi olan araçlar, çarpışmayı önlemek için otomatik olarak fren yapabiliyor” dedi. Yılmaz, son olarak sigortanın dijitalleşmeyle birlikte mevcut “hasarı tespit etme ve onarma” durumundan, “tahmin etme ve önleme”ye geçmesi gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti