Şehit ve gaziler anısına Çanakkale’den Gökçeada’ya yüzdü

Şehit ve gaziler anısına Çanakkale’den Gökçeada’ya yüzdü

19 Eylül 2022 - 20:49

Rekortmen milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, 19 Eylül Gaziler Gününde şehit ve gaziler anısına 8,5 saatte Çanakkale’den Gökçeada’ya yüzdü.

Mersin'den Kıbrıs'a 2010 yılında 75 kilometrelik mesafeyi, 26 saat 15 dakikada yüzerek büyük bir başarıya imza atan Alper Sunaçoğlu, 19 Eylül Gaziler Gününde ise Çanakkale’de anlamlı bir yüzüşe imza attı. Sabah saat 10:30 sıralarında Çanakkale’nin Eceabat ilçesindeki Büyük Kemikli sahilinde şehit ve gaziler anısına denize giren rekortmen yüzücü, 29 kilometre kulaç atarak, yaklaşık 8 buçuk saatte Gökçeada Kuzu Limanı’na ulaştı.

Burada Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED) Genel Başkanı Gazi Caner Dalkalı ve Sultanbeyli İlçe Başkanı Yasin Timur tarafından karşılanan Sunaçoğlu Türk bayrağı açarak, yaptığı açıklamada, “Çanakkale’den Gökçeada’ya mesafe 29 kilometre 140 metre mesafe kötü hava şartlarına rağmen 8 saat 24 dakika 15 saniye sürede geçildi. Bu etkinlik ile kazanılan başarıyı gazilerimiz ve şehitlerimize ithaf ediyoruz. Bu kutsi günde şehitler diyarı Çanakkale’de bize sahip çıkan başta Sayın Çanakkale Valimi İlhami Aktaş, Çanakkale Emniyet Müdürümüze, Sahil Güvenlik Komutanımıza, Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve emeği desteği geçen başta Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Federasyonu (ŞEGAFED ) Genel Başkanı Gazi Caner Dalkalı ve İstanbul Sultanbeyli İlçe Başkanım Yasin Timur beye ve bizleri Çanakkale’de karşılayan ve uğurlayan kıymetli Çanakkale halkına teşekkür ederim” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti