Sakız ağacı fidanları yeşermeye başladı

Sakız ağacı fidanları yeşermeye başladı

09 Eylül 2022 - 13:44

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen,  Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce desteklenen  ‘Ada Rüzgarında Lezzetli Damla Sakızı’ projesi kapsamında Gökçeada da 2021 yılında dağıtılan 1490 adet damla sakızı fidanından oluşturulan toplam 30 dekar alandaki bahçelerde sakız ağacı fidanları yeşermeye başladı.

Projenin adadaki üreticiler tarafından yoğun ilgi görmesinden dolayı Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2022 yılında ikinci proje hazırlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce projede kabul edilerek 2022 yılında da bu proje desteklenmeye devam edildi. 2022 yılı Sonbahar döneminde Gökçeada'daki üreticilere yeni fidanların dağıtımı yapılarak Damla Sakızı fidanları toprakla buluşturulacak.

Proje kapsamında; üreticileri damla sakızı tarımı konusunda bilgilendirmek amacıyla Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Gökçeada İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda çok sayıda üreticinin katılımıyla Çeşme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci tarafından damla sakızı yetiştiriciliği eğitimi verildi.  Üreticilerin soruları cevaplandırıldı.

Eğitim, Ziraat Yüksek Mühendisi Ahmet Keçeci tarafından Gökçeada ve Bozcaada da iki üreticiye ait bahçede havai daldırma yöntemi ve damla sakızı hasadının nasıl yapılacağı uygulamalı olarak katılımcılara gösterilerek eğitim sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve incelemelerde bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve...
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti