Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi Açıldı

Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi Açıldı

31 Ekim 2022 - 12:51

Cumhuriyetin 99. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi tarafından Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi açılışı gerçekleştirildi

Barbaros Mahallesi'nde kentlilere hizmet verecek olan merkez açılışına Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, ASKF Başkanı Dr. Firuz Erdil, Çanakkale Belediyespor Başkanı Levent Çetin, spor kulüpleri, sporcular ve çok sayıda kentli katılım gösterdi.

“GENÇLERİMİZE SPOR YAPABİLECEKLERİ ALANLAR SUNMALIYIZ”

Açılış konuşmaları ile başlayan programda ilk olarak söz alan Başkan Gökhan; “Bu merkezimizin temelini Nisan ayında atmıştık. Hatta o gün temel atarken de 29 Ekim'de açacağımızı söylemiştik. Tam de dediğimiz gibi oldu. Basket ve voleybol sahası ile kaykay sahası, atletizm pisti, koşu alanları ve fitness salonunun yanında çocuk oyun alanları ile hatta yetişkinler için park içerisinde oluşturduğumuz açık alan fitness aletleri ile parkımızı hizmetinize sunuyoruz. Barbaros Mahallemizde çok sayıda öğrenci yurdu var var ve burası önemli bir mahalle. İmkan tanınırsa gençlerimiz, spor yapabilme şansını buluyorlar. Bizler de gençlerimize bu imkanı sunmak zorundayız. Tabi sadece gençler değil, bu mahallede yaşayan insanlar da gelip merkezimizde spor yapabilecek. Spor yapmanın dışında da bu alandan park olarak da faydalanabilecekler” dedi.

“CUMHURİYET BAYRAMI EN BÜYÜK BAYRAMIMIZDIR”

Açılışın Cumhuriyet Bayramı'nda olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Başkan Gökhan; “Bu açılışı 29 Ekim tarihine denk getirmemiz çok önemlidir. Bizim açımızdan en büyük bayramdır ve bundan daha büyüğü de yoktur. Cumhuriyet ilelebet yaşayacaksa, bizim de ilelebet yaşayacak yatırımlar yapmamız gerekir. Biz de 29 Ekim'de, 99'uncu yılımızda böyle bir parkın açılışının yapılması bizim açımızdan gurur kaynağıdır. Çanakkale'mize hayırlı olsun. Buradan ayrıca bu binanın yapımına katkı veren değerli dostum Hakan Vural'a da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BELEDİYEMİZ HİZMETLERİ İLE YÜZ AKI OLMUŞTUR”

Başkan Gökhan'ın ardından söz alan CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise; “Cumhuriyet vizyonuna çok uygun 'Sağlıklı Yaşam Merkezi' açılışı için sizlerle beraberiz. Bu dönemde verdikleri hizmetlerle belediyemiz, yüz akımız olmuştur. Bu nedenle Belediyemize teşekkür ediyoruz. Toplumumuza yapacağımız icraatları çok güzel gösteriyorlar. Bunun kısıtlı imkanlarla ve az bütçe ile yapılabileceğini gösteriyorlar. Kendilerine ve bu yapımda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇANAKKALE GÜZEL BİR YAŞAM ALANI DAHA KAZANDI”

Açılışta son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek,” Cumhuriyet'i kuran kadrolara karşı hepimizin büyük bir sorumluluğu var. Bu kararlılıkla çalışıyoruz. Anlamlı bir günde, Çanakkale güzle bir yaşam alanı daha kazanıyor. Çanakkale Belediyesi halkçı belediyeciliğin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini vermeye devam ediyor. Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, spor merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilirken, katılımcılar Prof. Dr. Halet Çambel Sağlıklı Yaşam Merkezi binasını gezerek, yapılacak faaliyetler ile ilgili bilgi aldı. Açılış sonunda Bando Troya tarafından seslendirilen Cumhuriyet Marşlarına da katılımcılar coşku ile eşlik etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve incelemelerde bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve...
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti