Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!

Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!

09 Aralık 2022 - 19:43

Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Bölgemizin Hafta Sonundan İtibaren Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemin Etkisine Gireceğini duyurarak, kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat edilmesi hususunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji açıklaması şöyle; “Yapılan son değerlendirmelere göre; 10.12.2022 Cumartesi gününden itibaren bölgemizin kıyı kesimlerinden başlayarak Akdeniz üzerinden gelen yağışlı bir sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların; Pazar günü Kıyı Ege’de yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

Rüzgarın; 10.12.2022 Cumartesi günü Çanakkale çevrelerinden başlayarak etkisini arttıracağı, gece saatlerinden sonra ve 11.12.2022 Pazar günü bölgenin kuzey ve kıyı kesimlerimde güney yönlerden fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde beklenen kuvvetli yağış ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin hazırlayacağı uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi konuşuldu
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti