Dubai’de Çanakkale ve Troya Rüzgarı Esti

Ortadoğu’nun en büyük turizm buluşması ATB Dubai fuarında Türkiye standında Çanakkale ve 2018 Troya rüzgarı esti.


Dubai’de Çanakkale ve Troya Rüzgarı Esti

Ortadoğu’nun en büyük turizm buluşması ATB Dubai fuarında Türkiye standında Çanakkale ve 2018 Troya rüzgarı esti.

22 Nisan -25 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan ATM Dubai fuarı bu yıl 25. Yıldönümünü kutluyor. Geçtiğimiz yıl 39000 turizm profesyonelinin ziyaret ettiği ATM Dubai fuarına uluslararası 940 basın mensubu ve 2661 stant açan kurum katıldı. ATM Dubai’ye dünyanın yedi kıtasında 153 ülke çok sayıda tanıtım ajansı ve seyahat firmaları katılıyor. 2017 rakamlarına göre ATM Dubai 2,5 Milyar doların üzerinde iş antlaşmasına zemin hazırlıyor. ATB DUBAİ fuarında Türkiye en büyük m2 ile katılım sağlayan ülkelerin başında yer aldı. Türkiye standının ana teması Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2018 yılı ana tanıtım ve iletişim temalarının başında yer alan 2018 Troya Yılı olarak standın her alanında hissedildi. ATM Dubai fuarına Çanakkale heyetinde ÇATOD Başkanı ve Troya İcra Komitesi üyesi Armağan Aydeğer, Troya koordinasyon merkezi proje uzmanı Melis Durusoy ve Özge Tolga katıldı. DUBAI Pulmann Hotel toplantı ve kongre merkezinde 350 Uluslararası Seyahat Acentası ile B2B iş toplantıları gerçekleştirildi.

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar

“2018 TROYA YILI SUNUMU YAPILDI”

Troya 2018 için özel alanda Çanakkale Dubai heyeti katılım sağlayan tüm uluslararası seyahat acentaları ile birebir görüşmeler yaptı. Toplantı sonrasında katılım firmaların yer aldığı gala yemeğinde ÇATOD Başkanı ve Troya icra komitesi üyesi Armağan Aydeğer tarafından Çanakkale ve 2018 Troya Yılı sunumu yapıldı.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor

2018 TROYA YILINA ÖZGÜ ÖZEL BİR TASARIM BEĞENİ TOPLADI

ATM Dubai fuarında Çanakkale Türkiye standında 2018 Troya Yılına özgü özel bir tasarım ve konum ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Çok sayıda seyahat acentasının ve basın mensubunun katıldığı fuarın ilk gününde Çanakkale ve 2018 Troya Türkiye standının en gözde ürünü olarak tüm katılımcılar tarafında takdirle karşılandı. Dubai Kültür ve Turizm Ateşi Salih Özer ATM Dubai fuarının bölgenin en büyük ve etkili fuarı olduğunu, yurtdışında binlerce turizm profesyonelinin ziyaret ettiğini söyledi. 2018 Troya Yılına ve Troya tasarımına olan ilgiden çok memnun olduklarını, fuar sonrasında 2018 Troya Yılı ile ilgili tanıtımlara devam edeceklerini belirtti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, sahnede, oturuyor ve iç mekan

 

“ÇANAKKALE ve TROYA İSMİ DÜNYADA YEDİ KITADA DUYRULUYOR”

ÇATOD Başkanı ve Troya İcra Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer ‘ Bu sefer gündemimiz Ortadoğu’nun en büyük turizm buluşması; ATM Dubai. Kültür ve Turizm Bakanlığımız himayelerinde, Çanakkale Valiliğimizin koordinasyonunda yürütülen 2018 Troya Yılı tanıtım çalışmaları ile Çanakkale ve Troya ismini dünyada, yedi kıtada duyuruyor. Çanakkale, Cumhuriyet tarihinden bugüne hiçbir dönem bu kadar büyük bir kültür ve turizm hamlesinin ve buna müteakip uluslararası tanıtım çalışmalarının öznesi olmamıştı. Dubai sağladığı iş hacmi ve Ortadoğu pazarındaki çok güçlü yapısı, yoğun yurtdışı katılımı ile bizim için önemli bir alternatif pazar. Fuarın ilk gününde çok yoğun bir ilgi ile karşılaştık. Dün gerçekleştirilen iş toplantıları ve sonrasında Çanakkale sunumu da çok başarılı geçti. Katılan tüm firmalar Çanakkale ve 2018 Troya yılı hakkında hem bilgi sahibi oldular, hem de en kısa sürede ziyaret ve müşteri gönderme konusunda isteklerini bildirdiler. 2018 Troya Yılı ile Çanakkale Valiliğimiz koordinasyonunda başta Troya müzesi olmak üzere, milli park içinde kültür rotalarının, bisiklet ve yürüyüş yollarının, milli park içindeki antik ve yakın tarihe ait cazibe noktalarının ihya edilmesi, milli park içindeki köylerin alt ve üst yapılarının iyileştirilmesi gibi çok önemli adımlar atılmaya devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, yurtdışında yüze yakın fuarda Troya’yı ana tema olarak işliyor, Dışişleri Bakanlığımız koordinasyonunda yurtdışı temsilciliklerimiz tarafından birçok ülkede Troya içerikli toplantı ve etkinlikler düzenleniyor. Çanakkale Valiliğimiz koordinasyonunda çok sayıda uluslararası etkinlik Çanakkale’de gerçekleştiriliyor. 2018 Troya Yılı Çanakkale’miz için çok güçlü bir itme gücü, Türkiye turizmimiz için çok güçlü bir rüzgar halinde geldi. Ülkemiz genelinde birçok bölge önümüzdeki süreçte benzer vizyonlar çizmeye çalışıyor. Türkiye’den fuara katılan çok sayıda destinasyon, Çanakkale ve Troya’nın hızlı çıkışı ile ilgili takdirlerini her ortamda paylaşıyorlar. 2018 Troya yılı vizyonunun bugünlere gelmesindeki önderliği nedeniyle Çanakkale Valiliğimize ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, sürecin başta Ankara bürokrasisi ve hükümetimiz nezninde kabul görmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından himaye edilmesi, Troya Müzesi başta olmak üzere milli park genelindeki tüm yatırımların gerçekleşmesindeki olağanüstü katkıları nedeniyle Çanakkale Milletvekilimiz Sayın Bülent Turan’a teşekkürü bir borç biliyoruz’ dedi.