ABD, Suriye'yi vurdu!

ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye'ye karşı başlattığı operasyondan ilk gelen bilgilere göre saldırıda füzeler ve uçaklar kullanılıyor.


ABD, Suriye'yi vurdu!

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki kimyasal saldırıya ilişkin saldırı emri verdiğini söyleyerek, ABD ile Fransa ve İngiltere'nin, Suriye rejimi hedeflerini vurmaya başladığını duyurdu. Operasyondan ilk gelen bilgilere göre saldırıda füzeler ve uçaklar kullanıldığı, başkent Şam'daki askeri noktalar hedef alındığı ve Mezze havaalanı, 41.Tugay ile araştırma merkezi vurulan bölgeler arasında olduğu öğrenildi.

ABD bombardımanı Barza bölgesinde bilimsel araştırma merkezi, Qaysun dağlarında Cumhuriyet Muhafızları genel merkezi, Mezzeh Askeri Havaalanı, Damir Askeri Havaalanı, Alkaswa bölgesi ve başkent Şam'da bazı merkezleri kapsadı. ABD savaş gemilerinden atılan Tomahawk füzeleri ile hedeflenmesi sonucunda 4. Tugay milis kuvvetlerinin merkezi de vuruldu.

PENTAGON’DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanı James Mattis ve ABD Genelkurmay Başkanı Dunford düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yeni saldırı planlarının olmadığını kaydeden ABD Savunma Bakanı James Mattis,  “Esad rejiminin geçen sene mesajı almadıkları anlaşılıyor. Şimdi biz ve müttefiklerimiz daha sert vurduk ve hep birlikte Esad’a ve onun katil kurmaylarına yeni bir silahlı saldırı daha düzenlememeleri gerektiğine dair mesajımızı gönderdik” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ise ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye rejimine karşı yürütülen ilk dalga saldırısının sona erdiğini ifade etti.

RUSYA’DAN İLK AÇIKLAMA
Operasyonun ardından Rusya'dan peş peşe tepkiler gelirken, Rusya'nın ABD Büyükelçisi Antanov 'Suriye'ye saldırı sonuçsuz kalmayacak' ifadelerini kullandı. Antanov yaptığı yazılı açıklamada, “En büyük endişelerimiz gerçeğe döndü. Uyarılarımız dikkate alınmadı. Önceden tasarlanmış bir senaryo sahnelendi. Bir kez daha tehdit edildik. Bu eylemlerin karşılıksız kalmayacağını söylemiştik .Rusya devlet başkanının küçük düşürülmesi kabul edilemez."