Devremülk dolandırıcıları Çanakkale’de yakalandı


Devremülk dolandırıcıları Çanakkale’de yakalandı

Termal otellerde devremülkü bulunan vatandaşlara ulaşarak dolandırıcılık yapan 4 şahıs, Çanakkale’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince; adına değişik illerde termal otel devremülkü  bulunan şahısları telefonla arayarak ya da yüz yüze görüşerek devremülklerinin değerinin üzerinde yabancı zengin iş adamlarına satmak vaadiyle yüklü miktarda paralarını alan ve vatandaşlara çeşitli evraklar imzalatarak borçlandıran  4 şüpheli şahıs yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, sim kart ve doküman ele geçirilirken, şüpheliler adli mercilere sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü ayrıca vatandaşlara yönelik “Telefonla sizi arayarak ya da yüz yüze görüşerek gayrimenkullerini değerinin üzerinde satma vaadinde bulunan kişilere itibar etmeyiniz,  hizmet veya mal alımı yapmadan herhangi bir belge imzalayarak para ödemeyiniz. Kimlik bilgilerinizi, e-devlet şifrenizi,  mobil bankacılık ve banka şifrelerinizi kesinlikle kimseyle paylaşmayınız” uyarısında bulundu.