Saat Kulesi Meydanında yeni düzenlemeler!


Saat Kulesi Meydanında yeni düzenlemeler!

Kentin önemli tarihsel miraslarından biri olan Saat Kulesi'nin de bulunduğu meydanda yeni düzenlemeler gerçekleştiriliyor.

Kentlilerin iletişim, sosyalleşme, dinlenme, alışveriş gibi farklı ihtiyaçlarına cevap veren kent meydanları, kentsel yaşam kalitesinin sağlanmasında en temel gerekliliklerden biridir. Özellikle Covid-19 pandemisi de kent meydanlarının nefes alma alanları olarak gerekliliğini ortaya koydu.

Bu doğrultuda Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, kentin simge noktalarından biri olan Saat Kulesi'nin de bulunduğu hem kentlilerin hem de yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak kullandığı meydan, çeşitli düzenlemeler yapılarak yenilendi. Bir süre önce alandaki motosiklet parklarına yönelik yeni düzenlemelerin de yapıldığı meydan, belediye tarafından üretilen ve ahşap malzemeden yapılmış yeni oturma bankları ile görsel zenginlik kazandı.

Bu çalışmaların yanında, alanda bulunan mevcut ağaçların etrafı ahşap saksılar ile çevrilirken, ilerleyen günlerde yürütülecek bitkilendirme faaliyetleri ile Meydan düzenlemesinin tamamlanması hedefleniyor. Öte yandan Çanakkale Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunca restorasyon projeleri onaylanan Tarihi Saat Kulesi'nin restorasyon ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.