Çanakkale'de okullar 1 gün tatil edildi!


Çanakkale'de okullar 1 gün tatil edildi!

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 542-1-ÇNK numaralı uyarısı ile halen etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren yarın akşam saatlerine kadar Çanakkale il genelinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer 90 km/sa üzeri hızda kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiği bildirilmiştir.

İlimizde hayatı olumsuz etkileyeceği değerlendirilen bu meteorolojik tahminler nedeniyle;

1- İlimiz genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel tüm eğitim ve öğretim kurumlarımızda 21 Kasım 2022 tarihinde 1(bir) gün süreyle yüz yüze eğitime ara verilmesine karar verilmiştir.

2-Kamu kurumlarında çalışan hamile personeller ile engelli ve kronik hastalığı bulunan personelin 21 Kasım 2022 tarihinde 1(bir) gün süreyle idari idari izinli sayılacaktır.

3- Kuvvetli rüzgâr, fırtına ve tam fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

4- İl Afet Müdahale Planında görevli bulunan çalışma gruplarının personel, taşıt ve ekipman olarak müdahale için hazırlıklı bulunmaları gerekmektedir"