Ticaret Borsasının Yeni Başkanı, Abdullah Deniz Oldu


Ticaret Borsasının Yeni Başkanı, Abdullah Deniz Oldu

Çanakkale Ticaret Borsası Organ Seçimleri 6 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşti. Borsa Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimlerinin ardından 21 kişilik Borsa Meclisinin kesinleşmesine müteakip dün yargı gözetiminde, yönetim kurulu başkan ve üyeliği TOBB Birlik Genel Kurul Delegeliği, Disiplin Kurulu Üyeliği seçimleri ile Meclis Başkanlık Divanı seçimleri gerçekleştirildi.
 
21 kişilik Borsa Meclisinin açılışı en yaşlı Meclis Üyesi Sinan Yücel tarafından yapıldı. Sinan Yücel, Çanakkale Ticaret Borsası Meclisine seçilen Meclis üyelerini tebrik ederek, Ticaret Borsası Meclisinin yeni dönemde yapacağı hizmetlerin, hayırlı olması dileklerinde bulundu. Meclis üyelerinin oy kullandığı seçim sonrasında 7 kişilik yeni Yönetim Kurulu, 6 kişiden oluşan yeni Disiplin Kurulu ve TOBB Birlik Genel Kurul Delegesi belirlendi.

Borsa Meclis Üyeleri, ilk olarak Meclis Başkan, Başkan Vekilliği ve Kâtip Üyeyi belirledi. Sonuçlara göre Birol Çetin Meclis Başkanı seçilirken; Halil Zahit Mert Başkan Yardımcısı, Recep Bulut ise Meclis Kâtip Üye olarak seçildi. Daha sonra meclis üyeleri arasından yargı gözetiminde Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeliği, seçimi yapıldı. Tek liste halinde Yönetim Kurulu Başkanlığı'na aday olan Abdullah Deniz Meclis Üyeleri tarafından Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine layık görüldü. Yönetim Kurulu Üyeleri ise Aslı Akgül, Sinan Erdoğan, İsmail Pehlivan, Ergin Kara, Ali Atak, Ruhi Badem olarak seçildi.
Birlik Genel Kurul Delegeliğine Asil üye Sinan Yücel, Yedek Üye Ahmet Uzun seçildi.
Borsa Disiplin Kurulu Üyeliğine ise Bekir Bozkurt, Ali Öztürk, Nuray Gün, Mehmet Öztürk, Kadir Tınmaz, Erdal Erdoğan seçildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz; "Siz değerli Meclis Üyelerimiz nezdinde tüm Çanakkale Ticaret Borsası üyelerine seçimlerde gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum. Borsamıza, şehrimize ve demokrasiye yaraşır bir seçim geçirdik. Şimdi sıra; hep birlikte, tek yürek, tek ses olarak üyelerimiz, şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya geldi. Ben, hep birlikte en güzel projelere imza atarak, adından en çok söz ettiren Borsalardan biri olacağımıza yürekten inanıyorum. Geçtiğimiz dönemde birlikte çalıştığımız tüm Meclis, Meslek Komite ve Disiplin Kurulu üyelerimize Borsamıza kattıkları değer için canı gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah 9. Dönemimiz olan 2022-2026. dönemde birlik ve beraberlik içerisinde başarılarla dolu bir dönem yaşar, güzel projelere imza atarız. Yeni dönem Çanakkale’miz ve ülkemiz için hayırlı olsun" açıklamasında bulundu. 

Haber Merkezi