Çağlayan Trekking Projesi, Cumhuriyet Doğa Yürüyüşüyle Açıldı


Çağlayan Trekking Projesi, Cumhuriyet Doğa Yürüyüşüyle Açıldı

Biga Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü programıyla doğa severlerin yeni adresi Abdiağa Çağlayan Trekking projesinin açılışını gerçekleştirdi.

Biga'nın Abdiağa mesire alanında düzenlenen yürüyüşe Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Servi, İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Borazan, MHP İlçe Başkanı Salih Altınkaya, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Gençlik Merkezi, Kızılay, BİYKE ve BİGTAY yürüyüş grubu, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı doğa ve yürüyüş sever, ormanlık alanının güzelliği içinde şelaleye ulaşmak için yürüdü.

Yaklaşık 5 kilometrelik Çağlayan trekking parkurunda ilk durak seyir terası oldu. Biga manzarasında hatıra fotoğrafı çektiren katılımcılar ardından yürüyüşe devam etti. Yürüyüş Çağlayan’da sona ererken, çekilişle kamp çadırı, doğa yürüyüşü batonu, paslanmaz çelik termos, trekking çantası ve katlanır kamp sandalyesi hediye edildi.

Tabiat, fotoğraf ve yürüyüş severlerin yeni rotasının Çağlayan olduğunu söyleyen Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, “Bugün yoğun ilgi ve alakanın olduğu bir katılımla, hemşehrilerimiz ve gençlerimiz ile birlikte Cumhuriyet Doğa Yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Bu vesileyle de projemizin sonbahar güzelliği içinde ilk resmi yürüyüşünü yaparak açılış ve tanıtımını yapmış olduk. Ecdadımıza saygı anlamında yürüyüşümüzü tamamladık. Doğal yapısı ve çağlayanı ile harika bir yer olan parkura 10 adet ahşap köprü ve kamelyalar kazandırdık. Herkesi bu güzelliği görmeye, bu harika rotada yürümeye davet ediyoruz. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle anıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.