‘Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma Çanakkale’


‘Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma Çanakkale’

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Seramikleri Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ÇASEM), Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik ve Cam Bölümü ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kale Seramik Çanakkale Kalebodur Seramik San. A.Ş. arasında yürütülecek ‘Miras Semboller, Zanaattan Tasarıma Çanakkale’ projesinin işbirliği protokolü imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat,  MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz ile Kale Seramik Karo Tasarım ve Ürün Geliştirme Müdürü Erdal Demirci tarafından imzalanan ve beş etaptan oluşan projenin amacı, bölge değerlerinin tasarımcı bakış açısıyla keşfedilmesi, yenilikçi ve yaratıcı bakış açısıyla yeniden ele alınarak değerlerimizin yüceltilmesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak seramik ve tekstil alanında yeni ve çağdaş tasarım önerilerinin hayata geçirilmesi olarak belirlendi.

Prof. Gaye Kırlıdökme Belen ve Doç. Dr. Yeşim Zümrüt yönetiminde, Öğr. Gör. Dr. Mehmet Coşar, Öğr. Gör. Necmi Tekin, Arş. Gör. Pınar Yılmaz, Arş. Gör. Damla Yücebaş yardımcılığında 2017 yılında başlayan çalışmalar, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı boyunca devam edecek. Proje sonunda seramik ve tekstil alanında sektör kollarına da ulaştırılmak üzere basılı bir katalog hazırlanacak ve seçilen tasarımlar ile eserler Kasım-Aralık 2022'de Troya Müzesi sergi salonunda izleyiciler ile buluşacak.