Köylerde hem turistik hem ekonomik hareketlilik artıyor


Köylerde hem turistik hem ekonomik hareketlilik artıyor

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Ezine Bozköy’de ev pansiyonculuğu sertifika törenine katıldı. İskenderoğlu, köylerde özellikle kadınların üretimlerinin ekonomiye kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Ezine’ye bağlı Bozköy’de düzenlenen Pansiyonculuk sertifika törenine katılan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale’yi her yönden kalkındırmak için çalıştıklarını söyledi. İskenderoğlu, “Çanakkale’miz, tarım ürünlerinden doğal güzelliklerine, turizm alanlarından tarihi özelliklerine kadar her anlamda çok özel ve marka bir şehir. Çanakkale markasını daha da ileriye taşımak için, başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın özel ilgileri, ilgili bakanlıklarımızın destekleriyle, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Çanakkale’mizde, mitolojiden yakın tarihimize kadar insanlık tarihinin izlerini bulmak mümkün. Assos’da Aristo’nun, Troya’da Homeros’un Kale-yi Sultaniye’de Fatih Sultan Mehmet’in, Tarihi yarımadamızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının izleriyle, her anlamda geniş ve müthiş bir coğrafyaya sahibiz. Diğer yandan eşsiz tarım ürünlerimiz var. Her biri birer marka olan bu ürünler, sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinden büyük ilgi görüyor. Her alanda marka olan Çanakkale’mizin bu cazibesini daha yukarıya çıkarmak, bu muhteşem coğrafyadan hemşehrilerimizin de en iyi şekilde faydalanmasını sağlamak için de bazı düzenlemeler, yenilikler gerçekleştiriyoruz. Bunlar içerisinde Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’la birlikte en çok önemsediğimiz konular arasında, köylerimizde gerçekleştirdiğimiz çalışmalar geliyor. Çanakkale’mizin kadınlarının ne kadar çalışkan olduğunu, üretmeyi ne kadar sevdiklerini biliyoruz. Bu üretimi ekonomiye kazandırmak için, Kadın Kooperatifleri kuruyoruz, teşvik ediyoruz. Bugün Bozköy’de olduğu gibi, köylerimizde eğitimler düzenleyip üreticilerimizin hangi alana ilgileri varsa o alanda sertifika sahibi yapmaya çalışıyoruz.

Ezine’miz, hem coğrafyası hem ürünleriyle yerli ve yabancı turistlerimizin ilgisini çeken bir lokasyonda. Burada hem yatak sayısını artırmak hem de burada yaşayan hemşehrilerimizi de bu sistemin içerisine dahil etmek amacıyla, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, köy muhtarlığımızın ev sahipliğinde pansiyonculuk eğitimi düzenlediler.

Bu girişimi, bizler de agroturizmi yaygınlaştırarak, ilçemizi, ilimizi daha da ön plana çıkararak destekleyeceğiz. Bu sayede de yeni bir ekonomik değer kazandırmış olacağız. Hem Çanakkale’miz, hem hemşehrilerimiz kazanmış olacak. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyor, belge alan 27 kardeşimize hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, pansiyonculuk eğitimini başarıyla tamamlayanlara belgeleri verildi. Törene AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’nun yanı sıra Ezine Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İlçe Müdürleri, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve yönetimi, AK Parti Ezine İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, Geyikli Belde Başkanı Mustafa Kirveli, Köy Muhtarı Cavit Tuğral, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.