Yaptığı cihazın üretimi için 800 bin liralık destek aldı!


Yaptığı cihazın üretimi için 800 bin liralık destek aldı!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) yürütücüsü olduğu ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın koordinatörlüğünü yaptığı Meme Kanseri Görüntüleme başlıklı proje, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı kapsamında 800 bin TL bütçeyle desteklendi.

ÇOMÜ internet sitesinde yer verilen bilgiye göre; Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adem Polat’ın ‘Lumpektomi ameliyatında meme kanseri tümörünün gerekli cerrahi sınırını ve sentinel lenf nodu (SLN) metastazını 3 boyutlu görüntüleme ile tespit eden portatif derin teknoloji tomosentez cihazının (TomoSyn) üretimi’ başlıklı projesi TÜSEB tarafından desteklenmeye değer bulundu. Çalışmalarına İTÜ, Lisbon University Biomedical Institue, Harvard Medical School ve Harvard-MIT Health Sciences and Technology’de başlanan proje kapsamında derin teknoloji TomoSyn cihaz ile ameliyatı yapan meme cerrahı, hastadan aldığı tümörü ameliyat esnasında sadece 3 dakika içinde 3B görüntüleyerek ameliyatın seyrine karar verebilecek. Bu sayede hem hastanın yaşam motivasyonu artacak hem de ameliyat maliyetleri önemli ölçüde azaltılarak Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlanacak.

Üst limiti 800 bin TL olan bütçenin tamamıyla desteklenen projede ÇOMÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kurt, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Çetin ve ÇOMÜ Hastanesi Biyomedikal Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Hüseyin Vurur araştırmacı olarak görev alacak.