'Yurtlar' durumu masaya yatırıldı!


'Yurtlar' durumu masaya yatırıldı!

2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesi üniversite öğrencilerinin konaklayacağı yurtların durumu ile ilgili değerlendirme ve koordinasyon toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

İl Özel İdare toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İlçe Kaymakamları,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz ile ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ve Yurt Hizmetler Müdür Vekili Fatih Güngören tarafından İl genelinde Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne bağlı yurtlar hakkında bilgilendirme sunumu ile başlayan toplantıda, Çanakkale il genelinde 2022-2023 Eğitim öğretim dönemi öncesinde yurt kontenjanları, yurt kayıt döneminde ve öncesinde yapılacak çalışmalar, öğrencilerin mağdur olmaması için hayata geçirilecek tedbirler ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon çalışmaları görüşülerek değerlendirildi. Öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için tüm kurumların iyi bir koordinasyon içine çalışması gerektiğine belirten Vali İlhami Aktaş, öğrencilere yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulunarak, eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diledi. Toplantı, görüş ve önerilerin ardından sona erdi.