Çanakkale Kent Konseyinde Şok İstifa!


Çanakkale Kent Konseyinde Şok İstifa!

Çanakkale Kent Konseyi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama şöyle; "10 Ekim 2021 tarihinde seçimli genel kurulda Çanakkale Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu olarak seçilmiş bulunmaktayız. Süreç içerisinde destekleriyle bizi göreve layik gören genel kurul temsilcilerine teşekkürü borç biliriz.

Günümüze kadar siyaset, din, ırk, dil ayrımı yapmadan birleştirici tutumla herkese dokunarak kentin sorunlarının tespitini ve çözüm önerilerini ortak akıl ve bilimsel referanslar ışığında ele alarak çalışmalarımızı sürdürdük.

Bu kapsamda Kent Konseyi yönetimi olarak ilklere imza attık. Çanakkale Valiliği ve kamu kurumlarıyla işbirliğimizi geliştirmemizi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Kent Konseyi iş birliği protokolünü imza altına almamızı örnek verebiliriz.

Yürütme kurulumuzla birlikte Kent Konseyi faaliyetlerini yönetmelik ve çalışma yönergemize bağlı kalarak sürdürmemize rağmen, organik bağımız olan yerel yönetimin bürokratik kadrolarından beklediğimiz desteği ve katkıyı görmememiz, özellikle Mahalle Meclisi Başkanlarımız ile fikir ayrılıkları yaşayarak uyumlu çalışma imkanını yitirmiş olmamız gibi sebepler ile motivasyonumuzu kaybetmiş bulunmaktayız.

Kent ve kentli haklarının korunacağı ve geliştirileceği Konseyimizin önünü açmak amacıyla Kent Konseyi Başkanı ve yürütme kurulu olarak istifa kararı almış bulunmaktayız.

Çanakkale halkına ve kamuoyuna saygıyla duyurulur. 17.08.2022, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı; Hulusi Evren Kızoğlu.

Yürütme Kurulu üyeleri; Cem Batu, Celil Kankaya, Kahraman Uzan, İlker Ülker, Görkem Önal, Ümit Burunlular, İlhan Atıcı, İbrahim Yerli, Pelin Kanten.