Çanakkale'de de 1 vali yardımcısı ve 2 kaymakamın yeri değişti!


Çanakkale'de de 1 vali yardımcısı ve 2 kaymakamın yeri değişti!

Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, İstanbul Bakırköy Kaymakamı olarak atandı. Ayrıca 2 kaymakamın yeri değişti

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri liyakat ve kıdemleri esas alınarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile atandıkları bildirildi.

1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçe kaymakamının görev yerleri değiştirildiği bildirildi. Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü de kararname kapsamında İstanbul Bakırköy Kaymakamı olarak atandı.

ABDULLAH KÖKLÜ KİMDİR?

 Bilecik- Bozüyük doğumlu olan Abdullah Köklü aslen Ankara-Nallıhanlıdır. İlkögrenimini Balıkesir ve Kocaeli ortaöğrenimini ise İstanbul illerinde tamamladı.2003 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Açılan sınavları kazanarak Kocaeli Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı.

 Vilayet stajını Kocaeli Valiliğinde, Teftiş stajını Rize'de, Kaymakam Refikligi stajını ise Sakarya- Akyazı'da tamamladı. Daha sonra sırasıyla Bursa ili Büyükorhan, Harmancık ve Keles ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevinde bulundu. 2007 yılında bilgisini artırmak ve yabancı dilini geliştirmek üzere bir yıl süre ile İçişleri Bakanlığı tarafından İngiltere-Leicester Üniversitesine gönderildi.Yurda döndükten sonra Ankara 'da kamu diplomasisi ve 93. Dönem Kaymakamlık kursunu üstün başarıyla bitirdi.

 2009-2011 yıllarında Afyonkarahisar- Hocalar Kaymakamlığı , 2011-2013 yıllarında Artvin- Şavşat Kaymakamlığı, 2013-2016 yıllarında ise Bingöl- Genç Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 2016 yılı Aralık ayındaki Kararname ile içişleri bakanlığı dış iliskiler baskan yardımcısı olarak atanan Abdullah Köklü, geçici görevle Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde köydes ve özel İdareler biriminde görev aldı. 15 Mayıs 2017 tarihi itibariyle Çanakkale İli Vali Yardımcılığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevine atandı. Evli olan Abdullah Köklü iki çocuk babasıdır.

LAPSEKİ VE BOZCAADA KAYMAKAMLARINA ATAMA!

Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 422 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Çanakkale’de de 1 vali yardımcısı ve 2 kaymakamın yeri değişti, Çanakkale Valiliği Hukuk Müşavirliğine atama yapıldı. 

Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü’nün İstanbul Bakırköy Kaymakamı olarak atandığı kararnamede ayrıca; Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamlığına atandı. Mardin Yeşilli Kaymakamı Emre Öztürk Lapseki’nin yeni kaymakamı oldu. Çanakkale Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya, Samsun Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanırken, Erzurum  Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, Çanakkale Valiliği Hukuk Müşavirliğine getirildi.

FATİH ÇELİKKAYA KİMDİR?

1982 yılında Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde doğmuş, ilk ve orta öğretimini doğum yeri olan Yıldızeli’nde tamamladıktan sonra 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 2003 yılında bu fakülteden mezun olduktan sonra, 2005 yılında Sivas’ta kaymakam adayı olarak kaymakamlık mesleğine girdi. 2006 yılında İngiltere’de Middlesex Üniversitesinde bir yıl süreyle İngilizce ve İngiltere kamu yönetimi üzerine eğitim aldı.

Kayseri Sarıoğlan ilçesinde 2008-2010 yılları arasında ve Malatya Pütürge ilçesinde 2010-2012 yılları arasında kaymakam olarak görev yaptı. 2011 yılında Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Uluslararası Mali Kuruluşların Türkiye’nin Tarım Politikasına Etkisi” adlı yüksek lisans tezini tamamladı. 2012-2016 yılları arasında Almus Kaymakamı olarak görev yaptı. 2016 yılında ise doktorasını Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, İktisat alanında tamamlayarak Doktor unvanını aldı. 01.12.2016 tarihli kararnameyle Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atandı. 31.08.2018 tarih ve 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Birecik Kaymakamlığı görevine atandı. 14 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığının 2020/362 sayılı atama kararı ile Çanakkale-Lapseki İlçesine Kaymakam olarak atanan Dr. Fatih Çelikkaya evli ve iki çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

BAHAR KAYA ÇELİK KİMDİR?

2015 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 2017 yılında açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 19.03.2018 tarihinde Giresun Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Trabzon-Ortahisar ve Ankara-Akyurt ilçelerinde Kaymakam Refikliği stajını tamamlamasının ardından Samsun İli Yakakent İlçesinde 11 ay süreyle kaymakam vekili olarak görev yaptı. Yurtdışı staj eğitimini İngiltere’nin Cambridge şehrinde bulunan Anglia Ruskin Üniversitesi’nde tamamlayan Kaymakam Bahar Kaya Çelik, evli olup İngilizce bilmektedir.