e-Devlet onaylı motosiklet eğitmenleri!

e-Devlet onaylı motosiklet eğitmenleri!

31 Ekim 2022 - 14:43

Trafik her geçen gün içerisinden çıkılmaz bir hal alırken, eğitimin önemi kendini hissettirmekte, sıfır kayıp, sıfır kazanın hedeflendiği 2050 yılına yaklaşırken çoğu alanda teknolojik gelişmelerin yaşandığı ülkemizde, Motosiklet Eğitici Eğitmenliği konusunda e-Devlet onaylı bir ilk Çanakkale' de start aldı.

Çanakkale Halk Eğitim Merkezi bünyesinde başlayan, Motosiklet Güvenli ve İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi Öğreticiliği Kurs Programı ile trafikte ortak dilin konuşulacağı, bayat bilgilerin son bulacağı, bilinçsiz yeterlilik düzeyine erişilmesi konusunda önemli bir adım atıldı.

Katılımcıları arasında emniyet biriminde görevli polis memurları, doktorlar, avukatlar, hekimler, akademisyenler, uzak yol kaptanları, MTSK Eğitmenleri, emekli subaylar, kulüp ve dernek üyeleri gibi toplumun önemli katmanları, öğrenmeye açık, birbirini yücelten, güncel bilgiyi paylaşan, motosiklet eğitimi ortak paydası altında buluşan, dağınık ve karmaşık bilgilerin doğru bir rotaya oturtulması konusunda istekli kişiler yer alıyor.

‘Güvenli Sürüş ve Biniş’ ve ‘Sürüş ve Biniş Sırları’ kitaplarının yazarı Tanser Katkar' ın eğitimciliğini yürüttüğü modül, ülkemizin ilk e- devlet onaylı motosiklet eğitimcilerini yakın zamanda mezun edecek. Meselenin, motosikletinin olması değil, motosiklet kültürünün olmaması olarak açıklamada bulunan eğitmen Katkar, davranışlarından, kılık kıyafetine, bilgi dağarcığına kadar farklı bir popülasyonun yakın zamanda motosiklet kullanıcılarını aydınlatacağını bildirdi. Katkar, “Konuşulması gerekenleri konuşmanın, tartışmanın yanında, gün yüzü görmedik bilgilerin havada uçuştuğu, beyin fırtınalarının yapıldığı oturumlarımız ve derslerimizde, güvenliği ön planda tutmadan ileri seviye bir binici olunamayacağı gerçeğine vurgu yapılmakta. Kişisel Koruyucu Donanım (KKD) konusunu kasktan ibaret sanan bir güruh var ve bu algı yok edilmedikçe tam güvenlikten bahsetmek mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

Nüfus yoğunluğuna göre motosiklet kullanımında üst sıralarda yer alan Çanakkale'nin ilk e-Devlet onaylı eğitmen adaylarına, farklı tarzları ile yollarda rastlamanın mümkün olduğu da hatırlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ Stratejik Plan Lansmanı Gerçekleşti
ÇOMÜ 2023 En’leri Kalite Ödülleri Verildi
ÇOMÜ 2023 En’leri Kalite Ödülleri Verildi