ÇOMÜ’de İlk Kayıt Heyecanı

ÇOMÜ’de İlk Kayıt Heyecanı

22 Ağustos 2022 - 14:21

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) geleneksel hale gelen ilk kayıt töreni bu yıl Tıp Fakültesi’nde gerçekleşti.

İlk kayıt törenine Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Belediye Başkan Vekili Rebiye Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özlem Yayıntaş ve Prof. Dr. Erkan Melih Şahin, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

20 fakültesi, 2 yüksekokulu, 13 meslek yüksekokulu ve enstitüsüyle eğitim-öğretim faaliyetlerine devam eden ÇOMÜ’de bu yıl 10.036 öğrenci yeni kayıt yaptıracak. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ’nün hızlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekerek “Hedefimiz Üniversitemizin çok daha iyi yerlere gelmesini sağlamak” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “ÇOMÜ, üniversiteler arasında şehir ve eğitim avantajları sebebiyle tercih edilen bir konumda. Çanakkalemiz özgürlüğün ve hoşgörünün şehri. Öğrencilerimizden de beklentimiz öğrencilik yıllarını çok iyi değerlendirerek çok çalışıp ülkemize katkı sağlamalarıdır. Bunu akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz, idarecilerimizle hep birlikte gerçekleştireceğiz. Üniversitemiz, öğrenciyle iletişim halinde, öğrenci odaklı bir üniversitedir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizin çoğu Z Kuşağı olarak adlandırılmakta ben inanıyorum ki X Kuşağı olarak bu nesille ne kadar iç içe olursak, yol gösterip, örnek olursak öğrencilerimiz o kadar başarılı olacaklardır.”

İlk kayıt töreni, açılış konuşmasının ardından protokol üyelerinin öğrencilerin kayıtlarını gerçekleştirmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve incelemelerde bulundu
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale’de ziyaret ve...
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale Valiliğini Ziyaret Etti
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Çanakkale Valiliğini Ziyaret Etti