Çardak’ta başpehlivan Cengizhan Şimşek oldu!

Çardak'ta başpehlivan Cengizhan Şimşek oldu!

27 Ağustos 2022 - 12:03 - Güncelleme: 29 Ağustos 2022 - 14:08

Lapseki İlçesine bağlı Çardak Beldesinde bu yıl 288’ncisi gerçekleştirilen yağlı güreşlerde Cengizhan Şimşek başpehlivan oldu.

48 Başpehlivan olmak üzere 400 güreşçinin mücadele ettiği müsabakaları, Vali İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, protokol üyeleri ve vatandaşlar izledi. Bu sene 288’incisi düzenlen Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Güreşlerinde üst üste 3 kez Çardak güreş ağalığı yapan Seyhan Arslan’ a altın kemeri ve ağalık kupası, Vali İlhami Aktaş tarafından verildi. Daha sonra emekli olan Başpehlivanlar Şaban Yılmaz, Servet Bulut ve Ekrem Yavuz’a plaketleri Vali İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk ve Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci tarafından verildi. Çardak Beldesinde 288. Geleneksel Tarihi Çardak Yağlı Güreşlerinin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali İlhami Aktaş, tüm güreşçilere başarılar diledi.

Başpehlivanlık final müsabakasında, Antalya bölgesinden Cengizhan Şimşek ile Kocaeli bölgesinden Nedim Gürel kıran kırana güreşti. Bu yıl tarihi Kırkpınar’ı kazanarak adını tarihe yazdıran Cengizhan Şimşek, Nedim Gürel'i yenerek altın kemerin sahibi oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Tarihi Alan Bayram Süresince 2 Milyona Yakın Ziyaretçiyi Ağırladı
Çanakkale Tarihi Alan Bayram Süresince 2 Milyona Yakın...
Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli Törenle Atıldı
Çanakkale Doku Kültürü ve Fidesi Üretim Tesisinin Temeli...