Çanakkale’deki böbrek nakli ile hayata tutundu

Çanakkale'deki böbrek nakli ile hayata tutundu

17 Eylül 2022 - 16:46

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Üniversite Hastanesi Organ Nakil Merkezi başarılı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. 66 yaşındaki Fatma Gamsız’a Bursa Şehir Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen hastanın yakınlarının organ bağışında bulunması ile ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi tarafından alınan sol böbrek başarılı bir şekilde nakledildi.                   

Üniversite Hastanesi internet sitesinde konuyla ilgili basın bülteni yayımlandı. Üroloji AD Öğretim Üyesi ve Böbrek Nakil Cerrahı Prof. Dr. Cabir Alan "6 yıl önce ayakta gelişen enfeksiyonun ilerlemesi sonucu yoğun antibiyotik tedavisi alan hastada ilerleyen süreçte böbreklerde hasar meydana geldi ve kısa bir zaman sonra da diyaliz tedavisine başlandı. 3 yıl önce böbrek nakli için merkezimize başvuran hastaya geçen hafta 3 saatlik bir operasyonla kadaverik böbrek nakli uyguladık. Hastada nakledilen  böbreğin fonksiyonları tamamen normal değerlere döndü.  Hastamız günde 2,5-3 litre idrar çıkarmaktadır. Nakil merkezimiz genç ve dinamik bir ekipten oluşmaktadır, ekibimizin her bir üyesi naklin her aşamasında ve nakil sonrası dönemde  çok ciddi efor sarf etmektedir . Emekleri için teşekkür ederim, ayrıca destekleri  içinde ÇOMÜ Rektörlüğü ve ÇOMÜ Üniversite Hastanesi Başhekimliği'ne şükranlarımı sunarım  ’’dedi.

Nakil hastası Fatma Gamsız ise ‘’ 6 yıl önce sağ ayağımda başlayan sıkıntılı bir dönemden sonra böbreklerim iflas etti ve diyaliz makinesine bağlandım. Diyaliz ile birlikte benim için oldukça zor bir dönem başladı. Ezine’nin merkeze uzak bir köyünde yaşadığımdan dolayı diyaliz merkezine çoğunlukla eşimin kullandığı motosikletin arkasında gidip geliyordum. Yaşama ümidim tükenmişti, 4 kez nakil için çağrıldım, doku uymadığı  için takılamadı. Umutlarımın tükendiği noktada gelen telefon tüm hayat akışımı değiştirdi. Nakledilen böbrek ile artık diyalize bağlı kalmaktan kurtuldum. Başta Prof.Dr. Cabir Alan, Prof.Dr. Ahmet Reşit Ersay ve Dr. Öğretim Üyesi Hasan Anıl Kurt olmak üzere tüm nakil ekibine şükranlarımı sunuyorum. ÇOMÜ Hastanesi Organ Nakil Merkezi'ni böbrek nakli bekleyen herkese tavsiye ediyorum’’ açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi