Çanakkale’de tur otobüsü devrildi!

Çanakkale'de tur otobüsü devrildi!

03 Eylül 2022 - 12:08 - Güncelleme: 03 Eylül 2022 - 12:30

Çanakkale'ye gezi için gelen tur otobüsü Ezine ilçesi yakınlarında yoldan çıkarak devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 54 kişi de yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kocaeli'den Bozcaada'ya gittiği öğrenilen tur otobüsü, sabah 08.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Çanakkale'nin Ezine ilçesi yakınlarında yoldan çıkarak devrildi. Yoldan geçen ve kazayı gören diğer sürücüler durumdan sağlık ekipleri ve güvenlik güçlerini haberdar etti. Yan yatmış haldeki otobüsteki yaralılar, çevredeki vatandaşların da yardımıyla ön camdan dışarıya çıkarılmaya başladı. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahalelerini olay yerinde yaparken bazı yaralılar çevre hastanelere gönderildi. Kazada ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti. Ayrıca 54 kişinin de yaralandığı bilgisine ulaşılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.  

Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu Sabah 08:45’de Ezine Belediyemiz Acil Durum Koordinasyon Merkezimize gelen Ezine Fidanlık Müdürlüğü girişinde yolcu otobüsünün devrildiği ihbarı üzerine bölgeye Ezine Belediyemiz Arama Kurtarma ve Kaza Kırım Ekiplerimiz ve itfaiye personelimiz ve araçlarımız acil durum koduyla bölgeye sevk edilmiştir. Otobüste bulunan 52 yaralımızın tahliyesi Ezine Belediyesi Kaza Kırım ekiplerimiz ve Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık ekiplerimiz tarafından sağlanmıştır.

52 yaralımızın durumlarına göre hastanelere sevki Çanakkale 112 Komuta Kontrol Merkezi Koordinasyonun ’da çok sayıda ambulans ile sağlanmıştır. Ayrıca durumları daha iyi olan ayakta tedavi olacak hemşehrilerimizin sevkleri Çanakkale 112 Komuta Kontrol Merkezi Koordinasyonun ‘da belediyemize ait araçlarla gerçekleştirilmiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybeden hemşehrimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret