Çanakkale’de atık ilaçlar ayrı toplanacak

Çanakkale'de atık ilaçlar ayrı toplanacak

08 Kasım 2022 - 16:42

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması amacıyla yeni bir proje daha hayata geçiriyor.

Sıfır Atık projesi kapsamında hayata geçen “Atık İlaçların Ayrı Toplanması Projesi” doğrultusunda 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası tarafından belediye sınırları içerisinde bulunan 72 eczaneye atık ilaç toplama kutuları yerleştirildi. 36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası ile birlikte yürütülecek projeyle; ilaçların evsel atıklardan ayrıştırılması, bilinçsizce mutfak, banyo ve tuvalete dökülen atık ilaçların şehir kanalizasyon sistemi ve dolayısıyla arıtma tesislerinden tekrar suya, havaya ve toprağa geçerek vatandaşlara ulaşmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Evlerde kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar, vatandaşlar tarafından eczanelerdeki atık ilaç toplama kutularına bırakabilecek. Eczanelerden toplanacak ilaç atıkları belediyece bertaraf edilmek üzere yetkili bertaraf tesislerine nakledilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
ÇTSO yönetiminden Başkan Erkek’e hayırlı olsun ziyareti
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret
Avustralya ve Yeni Zelanda heyetlerinden Vali Aktaş’a ziyaret