Çanakkale’de 9 Ayda 570 tatbikat yapıldı

Çanakkale'de 9 Ayda 570 tatbikat yapıldı

14 Eylül 2022 - 13:04

2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesiyle birlikte Çanakkale'de ilk 9 ayda 570 tatbikat gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığınca 2022 yılının Afet Tatbikat Yılı ilan edilmesi kapsamında, il genelinde resmi özel kurum, kuruluşlarla birlikte eğitim kurumlarında, huzurevlerinde, hastanelerde, Afet Anı ve Tahliye Tatbikatları, Yangın Tahliye Tatbikatları, Sivil Savunma Tatbikatları yapılıyor.

Tatbikatlar, tatbikat yapan kurumda verilen eğitimlerin seviyesini, bilgilerin pekiştirilmesini, personelin acil durumlardaki hali hazır durumunu ve varsa eksiklik ve ihtiyaçların belirlenmesi sağlanıyor. İllerin Afet ve Acil Durumlara hazırlık seviyesi tespit ediliyor. Bu manada 9 Eylül tarihi itibarıyla il genelinde tüm okullarda, tüm hastanelerde, tüm hava alanlarında, kurum ve kuruluşlarda toplam 570 tatbikat gerçekleştirildi.

Diğer yandan Eylül ayında; Çanakkale'de tüm otobüs terminallerinde, Ekim ayında; il genelinde apartman ve sitelerde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenleyeceği tüm spor müsabakalarında, Kasım ayında; il ilçe adliyelerinde ve Çanakkale Cumhuriyet Savcılığına bağlı tüm ceza ve tevkif evlerinde, Aralık ayında; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve üniversiteye bağlı yerleşkelerde, il ve ilçe kütüphanelerinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı öğrenci yurtlarında, tatbikatlar yapılacak.

Ayrıca AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen tatbikatlar öncesinde Afet Farkındalık Eğitimleri veriliyor. Eğitim ve tatbikat talep eden özel ve resmi kurum kuruluşlarda istenilen tarih ve saatlerde eğitim ve tatbikat yapılabiliyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı
Çanakkale Kara Savaşları’nın 109. Yıl Dönümünde...
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi